Çarşamba , Mayıs 1 2024

Osman Cura Güven Tazeledi

MHP Fethiye İlçe Başkanlığının 13. Olağan kongresi geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlendi. Şehit Sümer Deniz Anadolu İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda düzenlenen kongreye yoğun bir ilgi oldu. Kongreye katılanlar; covid-19 salgını tedbirleri kapsamında kongrenin düzenlendiği salona ateş ölçer ile alındı.

Maske ve sosyal mesafe kurallarının uygulandığı MHP Fethiye ilçe kongresine; MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve il yönetiminden Oğuz Akarfırat ile Ferrah Soydan, Muğla Büyük Şehir Belediyesi MHP’li meclis üyesi Selim Bağcıoğlu, geçen dönem MHP Muğla milletvekili adayı Hacı Şerif, geçen dönem MHP Van Milletvekili adayı Necdet Öztürkçü, geçen dönem MHP Muğla milletvekili aday adayı Serkan Şafak, MHP’li ilçe başkanları,Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, Fethiye Ülkü Ocakları Başkanı Emre Tekcan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi Meclis üyesi Veli Pabuşçu, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Fethiye 15 Temmuz derneği başkanı Harun Balcı, MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura ve ilçe yönetimi ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan MHP Fethiye olağan ilçe kongresinin divan başkanlığına; MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, başkan yardımcılığına MHP eski milletvekili adayı, eski ilçe başkanı ve belediye meclis üyesi Cengiz Çay, divan katipliğine MHP Muğla İl Başkan yardımcısı Oğuz Akarfırat ile MHP Muğla İl başkan yardımcısı Ferrah Soydan seçildiler. Tek liste ile gerçekleşen kongrede mevcut başkan Osman Cura tekrar güven tazeledi. 121 delegenin oy kullandığı seçimde MHP Fethiye ilçe yönetim kurulu asil üyeleri şu şekilde; Osman Cura (Başkan), Mehmet Ilgar, Süleyman Çoban, Erhan Özdemir, Tufan Zehir, Behlül Güler, Yaşar Gökdal, Abdulkadir Tekin, Yılmaz Kısa, Sezgin Aygan, Osman Alkaya, Alper Günbay, Kamil Mutlu Demirtaş, Reşit Kaya, Hüseyin Mukyen, Gürsel Cengiz, Mustafa Şahin, Ümit Şimşek, Nasuhi Tuğrul Öztürkçü, olmakta. Divanın açılışında bir konuşma yapan MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz “Bu gün 12 Eylül askeri darbesinin yıldönümü. Bundan 40 yıl önce 12 Eylül oldu. Milliyetçi, ülkücü hareketin mensupları üzerine yapılan hareketti. 12 Eylül öncesi şehit olan arkadaşlarımıza, 12 Eylül’den sonra da idam sehpalarında vefat eden ülküdaşlarımızı saygıyla, rahmetle anıyorum” dedi. Konuşmadan sonra ülkücü şehitler için Fatiha okundu. Açılış konuşmasından sonra gündem maddelerine geçildi. Faaliyet ve mali raporlar okunarak oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin siyasi konuşmalar bölümünde ise Muğla İl Başkan yardımcısı Oğuz Akarfırat tarafından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajı okundu. Siyasi konuşmalar bölümünde MHP eski milletvekili adayı, eski ilçe başkanı ve belediye meclis üyesi Cengiz Çay bir konuşma yaptı. Cengiz Çay konuşmasında; pandemi öncesindeki dünyada ki emperyalist politikaların pandemi sonrası değiştiğine dikkat çekti. 12 Eylül Ülkücü Harekete karşı yapılmış bir darbe olduğunu ifade eden Cengiz Çay “Başbuğumuzun dediği gibi 12 Eylül’de yargılanan Ülkücü hareket ve Türk Milliyetçiliği olmuştur. 12 Eylül öncesi Sovyet Rusya imparatorluğunu yendik 12 Eylül sonrası da aynı şekilde Amerikan emperyalizmini yeniyoruz. Suriye’de, Irak’ta, Azerbaycan’da ve Akdeniz’de Türk askerinin sonuna kadar yanındayız” dedi. Cengiz Çay’ın konuşmasından sonra MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura ile MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra oy kullanma işlemine geçildi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …