Cumartesi , Nisan 20 2024

Başarır, “Kınıyorum” dedi

Fethiye Belediyesi, FETOB (Fethiye Otelcilik Birliği), FETAV (Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı)  ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Fethiye Festivali, 14.05.2016 günü yapılmıştı. Festival sonunda katkı sağlayan sanatçılara plaket verilmişti. Ama bir kişi hariç, oda festivale en çok renk katan Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır’a verilmemişti.  Şimdi aradan geçen 5 yıllık süreden sonra iadeyi itibar için o gün verilmesi gereken plaketin gönderildiği öğrenildi. Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır’da 5 yıl sonra gelen plaketi kabul etmeyerek FETAV geri vereceğini açıkladı. Başarır, bu bir itibarsızlaştırma ve ciddiyetsizliktir. Onun için bu olayı bana yaşatanları “KINIYORUM” dedi.

Fethiye’nin kültür ve sanat alanında gelişmesinin yanı sıra ülkemizde ve dünya çapında barışın ve anlayışın gelişmesine de katkıda bulunmayı amaçlayan 9. Uluslararası Fethiye Festivali 2016 yılinda birçok yazar, sanatçı, resim ve fotoğraf sanatçıları, müzisyenler, okullar ve  halkın katılımıyla 14.05.2016 günü  gerçekleştirilmişti. Üç gün süren Festivalin son gününde düzenlenen plaket töreni düzenlenmişti. Katkılarından dolayı destek veren tüm sanatçılara plaketleri verilmiş ama bir kişiye plaketi verilmemişti. O kişide Festivale en çok renk katan, Fethiye’nin tarihini Festivale taşıyan Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır’dı. O gün verilmeyen plaket 5 yıl sonra poşet içinde gönderildiği öğrenildi.

Başarır, “KINIYORUM” dedi

 

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde (FBKM) düzenlenen 9. Uluslararası Fethiye Festivali’ne ve  Festival Komite Başkanı Mustafa ŞIKMAN, plaketi bastırmış. Onun bir suçu günahı yok diye düşünüyorum. Ama FETAV Müdürü Dilek Dinçer’e yakışmayan en büyük ayıp olduğunu söyleyen Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır, “Ben yaptığım her işi gönülden ve candan yapıyorum. O gün herkese plaket verildi, ama benim ismim okunmadı. Bende sormadım. Demek ki bize laik görülmemiş diye düşünmüştüm. Ama 26.02.2021 cuma günü bir poşetin içinde gönderilen plaketi görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Be o eserleri yaparken gecemi gündüzüme katıyorum. Kostüm giyiyorum. Festival boyunca her yerimizden ter akıyor. Ama bizim etkinlik için verdiğimiz değeri,  biz göremiyoruz. O kadar ciddiyetsiz, itibarsızca yapılan bu tür uygulamalar beni bu tür etkinliklerden soğuttu. En önemlisi kişilere ne verirseniz o göre karşılıklığını alırsınız. FETAV’a ve insanlara verdiğim değerleri alamadığım için Seydikemer’e yerleştim. Bana 5 yıl sonra gönderilen itibarsız plaketi istemiyorum. Bu plaketi 5 yıl sonra gönderen ve alay eder gibi Ali Rıza Başarır’a veriver diyenleri de “Kınıyorum” alın plaketiniz sizin olsun. Sizlerin işgal ettiği mevki ve makam olmasa sizlere kimse ihtibar etmez. Ama Fethiye ve Seydikemer’de yaşamaya devam edeceğim. Bu davranışı yapanları, sanata ve sanatçıya bu şekilde tepeden baktıklarını geçte olsa görmüş olduk.Tekrar söylüyorum 5 yıl sonra gönderdiğiniz Plaketinizi FETAV olarak  gelin alın veya yollayım” dedi. Şimdi bizde Ege Gazetesi olarak bu 5 yıl sonra gönderilen plaket ne olacak. Merak ediyoruz. Bundan sonra böyle itibarsızlaştırma olayların yaşanmaması dileklerimizi iletiyoruz.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …