Cuma , Nisan 19 2024

Mavi Dalga Eğitimleri Devam Ediyor

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi, Seyahat Vakfı (The Travel Foundation), D-Marin Göcek ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Fethiye Şubesi ortaklığıyla başlayan ve Fethiye Belediyesinin da katılımı ile güç kazanan Mavi Dalga Sürdürülebilir Deniz Turizm Projesi kapsamında 2018 yılında teorik ve pratik eğitimlere sezon öncesinde hız verildi.

Fethiye, Göcek ve çevresi uzun zamandır deniz turizmi olanakları ile bilinen, içerdiği koy ve marina ağı ile çeşitli türlerde tekne kullanıcıları tarafından kullanımı giderek artan bir bölge olması sebebiyle, temelleri 2015 yılında atılan Mavi Dalga Projesi, bölgedeki mevcut denizcilik uygulamalarında iyileştirmeler, sürdürebilir deniz turizmi konusunda farkındalık yaratmak ve çeşitli yeni uygulamaların hayata geçirilmesini amaçlayan ve çevresel kirlenmenin en aza indirilebileceği planlanan bir proje olarak hayata geçirilmişti.

Temmuz ayı ortasına kadar Göcek bölgesinde ki tekne kaptanları ve mürettebatına yönelik teorik ve pratik eğitimler verilecektir. Göcek’te gerçekleştirilen eğitimlerin sonrasında Fethiye bölgesinde faaliyet gösteren kaptan ve mürettebatlara da aynı eğitim programları uygulanacaktır.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …