Perşembe , Nisan 18 2024

Şiddetli Yağış Yaşamı Olumsuz Etkiledi

Yağışla birlikte fırtına seralara zarar verirken, Çalış Plajı’ndaki Yörük Müzesi ve Çadırlar da fırtınadan zarar gördü.

Fethiye’de önceki gece başlayan şiddetli yağış, fırtına ve hortum başta cam ve naylon seralar olmak üzere büyük hasarlara neden oldu. Cami Mahallesi’nde Salih Bülbül’e ait sera içindeki mahsullerle birlikte zarar gördü. Zararın yaklaşık 100 bin Lira civarında olduğu bildirilirken, serada hazar tespit çalışması yapılacak.

Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu’na ait Çalış Plajı’ndaki Yörük Müzesi ve çadırlar da fırtınadan zarar gördü. Saat 21:00 sıralarında birden gelen fırtınanın şemsiyeleri ve bir çadırı yıktığını söyleyen İsmail Uzunoğlu, “Mescit olarak kullanılan bir kıl çadırı yola kadar attı. Yolu ulaşıma kapatan çadırı yaklaşık 20 kişi kenara çekebildik. Kıyıdaki şemsiyeler zarar gördü. Okaliptüs ağaçlarını kökünden söktü, bazılarının dallarını kırdı. İşletmemde yaklaşık 50 bin Lira maddi hasar oluştu. Şimdiye kadar böyle bir felaket görmedim. Neyse ki cana gelmedi, mala geldi” diye konuştu.

Fethiye’de Köprübaşı Mevkii’nde bulunan dev çınar ağacının büyük bir dalı yola yığıldı. Şans eseri altında araç ve kimsenin olmaması büyük bir felaketi önledi.

Her fırtına ve hortumda büyük hasarların meydana geldiği Seydikemer’in Kumluova, Karadere, İncirköy mahalleleri fırtınayı hafif atlattı. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Çok şükür şimdiye kadar gelen bilgilere göre çok ciddi bir hasarımız yok.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …