Cuma , Nisan 19 2024

Ön Bilgi Toplamaya Başladılar

“Twentyfourhours” adlı program çekimi için Fethiye’de olan Çinliler, program çekimi yapacak alanlarda ön bilgi toplamaya başladılar. Fethiye’de gerçekleştirilecek Çin’in en önemli televizyonları arasında yer alan ZHEJIANG TV için “Twentyfourhours” adlı program çekimi için ilçede bulunan Çinliler, renkli görüntüler oluşturmaya başladı.

Çin’de milyarlarca izleyicisi bulunan program çekimleri 10 Ocak Çarşamba günü sabah erken saatlerde başlanacak. Ancak program çekimi öncesi yapım ekibi, çalışacakları alanlarla ilgili ön bilgiler toplamaya başladı. Fethiye’de Yörük kültürünü yansıtan Kerimoğlu Yörük Çadırını ziyaret eden Çinliler, burada yöreye özgü ve Yörük kültürüne ait bilgiler topladı. Çalış’ta bulunan Yörük Çadırıyla ilgili bilgileri Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu’ndan alan Çinliler, Yörük kültürüne hayran kaldı.

Yörük kültürünü tanıtmak için Yörük kıyafetlerini giyen İsmail Uzunoğlu sazıyla ve sözüne Teke Zortlaması dansıyla eşlik eden Ramazan Kıvrak ve Yörükler Çinlileri adet büyüledi. Çinli kadınlar, Yörük kadınların kıyafetlerini de çok beğenerek, Fethiye’de olmaktan büyük keyif aldıklarını söylediler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …