Perşembe , Nisan 25 2024

Afyon Çalıştayı’nda Karaca Damgası

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından CHP’li Belediye Başkanlarının katıldığı Afyon kampı sona erdi.  Yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’in aralarında bulunduğu 11’i büyükşehir başta olmak üzere yaklaşık 252 belediyeyi kazanan, CHP’nin Afyon Sandıklı İlçesi Hüdayi kaplıcalarındaki May Otel de düzenlenen çalıştayı sona erdi. Çalıştayda 2009,2014 ve 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin oyunu sürekli olarak yükselten ve Türkiye rekoru kıran Karaca’nın kampa katıldığını duyan, birçok belediye başkanı, son dönemin popüler ismi Ekrem İmamoğlu gibi Karaca’ya da yoğun ilgi gösterdi.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN KARACA’YA ÖZEL İLGİ

25 yıl sonra Fethiye Belediye Başkanlığını kazandıran Alim Karaca ise, toplantıya katılan birçok belediye başkanın ilgi odağı haline geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve birçok ilçe belediye başkanı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı tekrar tebrik ederek, sohbet ettiler. 25 yıl sonra Fethiye’nin CHP’ye geçmiş olmasının yankısı Afyonkarahisar’daki kampta da çalıştay süresince konuşulurken, Karaca ile tanışmak isteyen belediye başkanlarının gösterdikleri ilgi yoğun oldu. Belediye Başkanlarının adeta özel ilgi gösterdiği Karaca; Fethiye’ye yapılacak olan projelerle ilgili kendisiyle sohbet eden belediye başkanlarına bilgi verdi.

2009 yılındaki yerel seçimlerde partinin oyunu % 0,1’den %53’e taşıyan, 2014 yerel seçimlerinde Seydikemer ilçesinde ise CHP’nin oyunu %37’ye çıkararak ilçeler bazında Türkiye rekoru kıran ve 2019 yerel seçimlerinde ise Fethiye’de CHP’nin yaklaşık 24bin (%28)olan oyunu yaklaşık 46’bine (%48’e)yükselterek büyük başarı elde eden Alim Karaca’nın başarısı ve çalışmaları da çeşitli örneklemeler ile sohbetlere konu oldu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN 7 KURAL UYARISI 

Çalıştaya tüm il, ilçe belediye başkanları ile genel başkan yardımcıları katılırken, CHP’nin yerel yönetim strateji ele alındı.Çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torunda katıldı. Belediye başkanlarının görüşlerinin alındığı ‘Başkanlar Forumu’nda Belediye Başkanlarının yaşadıkları sorunların da ele alınırken belediyeleri takip etmek için Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi ve Danışma Kurulu oluşturulması planlandı.

CHP Genel Merkezinde belediyelerle “araştırma, proje geliştirme, finans, bütçe, iletişim ve hukuk” alanlarında iş birliği içerisinde çalışacak altı farklı birim kurulacak. Yerel seçimlerinin sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyelerde liyakat kurallarına bağlı kalınacağını belirterek, belediye başkanlarından açıkladığı 7 kurala bağlı kalmalarını istemişti. Kılıçdaroğlu açıkladığı 7 kuralın çerçevesini, bütün kimliklerin kucaklanması, halk için hizmet, fakir mahallelere, dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık, yoksullara yardım edilirken teşhir edilmemesi, harcanan her kuruşun hesabının millete verilmesi, belediye yönetim kurullarında liyakata uyulması, adaletli yönetim olarak çizmişti.

Kılıçdaroğlu, bir süre önce 11 büyükşehir belediye başkanıyla gerçekleştirdiği toplantıda da yine adaletli politikalar uygulanması konusunda uyararak, belediye başkanlarından beklentilerini iletmişti. Kılıçdaroğlu, aile sigortası projesinin yerel de gerçekleştirilmesini, yoksul vatandaşlar için halk kartın uygulanmasını isteyerek, şeffaf ve hesap verebilir olmaları konusunda uyardı.

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …