Cuma , Mart 29 2024

Federasyon Başkanı’ndan Ziyaret!

Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları, geçtiğimiz günlerde kamuoyunu aydınlatmak amacıyla gittiği haberde saldırıya uğrayan Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Mesut Bölük’ü ziyaret etti. Ziyarette Mesut’a yapılan bu elim saldırıyı kınayan Abdioğulları; “Deferasyon olarak basın çalışanlarının haklarını korumak amacıyla her türlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu olayı kınıyorum. Aynı zamanda tüm basın çalışanlarının bayramını kutluyorum” dedi.

Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları ziyaret sırasında açıklamalarda bulundu. Abdioğulları açıklamasında; “ Fethiye Gazeteciler Derneği bize bağlı bir dernektir. 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Sayın Mesut Bölük beni bir hafta önce aramıştı. Burada bir organizasyon yapılacağını ve benim herhangi bir plan yapmamamı ve Fethiye’ye gelmemi söyledi. Ben de davetini kıramadım. Bu günden sonra tasvip etmediğimiz o elim hadise meydana geldi. Mesut Bey’e bir saldırı söz konusu oldu. Bu nedenle gelmemiz farz oldu. Çünkü; basına şiddet göstergesi ve basına karşı tutumlarda toplumsal bir yanlışlık meydana gelmeye başladı. Üst üste basın mensuplarına saldırılar düzenlenmeye başladı. Böyle olunca, Mesut Bey’de kendini bilen, Sarı Basın kartı olan ve yıllardır bu işi yapan toplumsal ve kamuyu ilgilendiren bir haberi yapmak isterken uğramış olduğu bu saldırıya karşı duyarsız kalamazdık. Çünkü, bugün Mesut Bey’e, yarın bize…” dedi.

“CEZAİ MÜEYYİDELERİN ARTTIRILMASI LAZIMDIR”

 

 

Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdioğulları Bunların önüne geçilmesi gerekir. Yeniden düzenlenecek Basın kanunu ile basın mensubuna yapılacak saldırılarda cezai müeyyidelerin arttırılması lazımdır. Çünkü bizler kamuoyunu aydınlatan, milletin sesi, gözü, kulağı olan bir meslek örgütüyüz. Buna rağmen bürokrasimizin ve siyaset arenasında boy gösteren arkadaşların, bu duyarsızlıklarını, bu ölü toprağını bir an önce üzerlerinden atmaları bu anlamda da saldırıya maruz kalan Mesut arkadaşımıza ve bu tür saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Sesimizin gür çıkması için bir gönül birlikteliği yaptık. 24 Temmuz Basın bayramı da bunun vesilesi oldu. Biz bu yıl Basın Bayramını bir bayram gibi kutlayamadık. Böyle bir hadisenin yaşanması elbette bizleri de üzdü. Bu anlamda da Mesut Bey’i yerinde ziyaret etmek istedim, olayı dinlemek istedim. Ne yapılabilir konusunda konunun takipçisi olmak istedik. Ve biz tarafız. Tarafımız belli. Konu Yargı aşamasındadır, takip ediyoruz. Umarım o saldırıyı yapan kişi en ağır cezayı alır” dedi.

Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Mesut Bölük; “Sayın Federasyon Başkanımızın ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduk. Kendilerini bu yılki 24 Temmuz Basın Bayramı için Fethiye’ye davet etmiştik. Bizleri kırmadı. Davetimize iştirak etti. Ayrıca bana yapılan saldırı konusunda bilgiler aldı. Basın çalışanlarının hakları konusunda Federasyon olarak ellerinden geleni yaptıklarını biliyoruz. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine şahsım ve dernek üyeleri adına teşekkür ediyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …