Salı , Nisan 30 2024

Turizm Dalış Sporunu da Etkiledi

   Dünyaca ünlü Fethiye ve koylarında yapılan dalış sporu turizmin olumsuzluklarından etkilendi. Fethiye Körfezi ve koylarındaki balık popülasyonlarının azaldığı belirtildi.

Türkiye Su Altı Federasyonu Fethiye İlçe eğitmeni ve rehberi Selami Tuncelli yaptığı açıklamada; “geçen yıl ile rakamlar hemen hemen aynıydı fazla değişiklik olmadı. Diğer dalış merkezleri memnun değiller ancak bizler bu rakamlardan bayağı memnunuz. Dalış alanlarında ve Fethiye’de balık popülâsyonu düşmekte, bir gün gördüğümüz balığı ertesi gün göremiyoruz. Bir zamanlar buralara Barakuda, Ahtapot yok ayrıca şimdi orfozlar bile küçüldü artık, küçüklerini görebiliyoruz. Aslında Orfoz ve Lagos’un avlanması yasak her şekilde, gördüklerimiz 1 veya 2 kilo belki var. Bizler dalış yaptığımızda balıkları ellerimizle beslemekteyiz. Özellikle yaz aylarında ilk kez Fethiye de tüplü dalış yapan misafirlere balıklarla yüzmek ve fotoğraf çektirmek ilginç gelmekte.

Dalış için gelenler aşağıdaki topoğrafik yapıyı, mağaraları ve tünelleri inceleme için geliyor. Mercanlar var, Fethiye’de başka bir şey kalmadı artık eskisi gibi değil. Deniz dibine bırakılan teknenin de hiçbir özelliği kalmadı hurda yığınına dönmüş durumda içerisine giremiyoruz. Batığımız var diyoruz müşterilerimize 15 dk dalış ile zaten o da bitiyor. Batık geminin orda orfozumuz vardı, oda kaybolmuş yer değiştirmiş de olabilir avlanmışta olabilir. Arslan balığında bir artış var. Her koyda körfezde görüyoruz çoğunlukla, Arslan balığı etobur düşmanı olmayan bir balık türü, çoğalacak olursa Fethiye’deki canlı yapısı yok oluyor. Görsellik açısından çok iyi ancak canlı yapısı için çok tehlikeli” ifadelerini kullanarak, yetkililerin çözüm noktasında Dalış sporunuda göz önünde bulundurması gerek” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …