Çarşamba , Nisan 24 2024

Fethiye, 9 Günlük Tatil Bekliyor

Yaklaşan Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını isteyen Fethiye Otelciler Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonunun konuyu Kültür ve Turizm Bakanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini ve sonuç beklediklerini belirtti. FETOB Başkanı Bülent Uysal, ”Biz otelciler olarak 9 günlük tatil talebimizin sonuçlanmasını arzuluyoruz” dedi. Uysal, ”Geçtiğimiz günlerde yasalaşan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme ajansı fonuna otelcilerden ciro üzerinden alınacak payların ülke tanıtımında kullanılması yararlı olacaktır” dedi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de turizmciler, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını bekliyor. FETOB Başkanı Bülent Uysal, bu yöndeki talebin Türkiye Otelciler Federasyonu olarak Kültür ve Turizm Bakanı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiğini, her an olumlu bir cevap beklediklerini ifade etti.

”DOPİNG OLACAK”

Bülent Uysal; ”Biz Fethiye otelciler birliği olarak ve aynı zamanda Türkiye otelciler federasyonu olarak 9 günlük tatil talebimizi sayın Bakanımız, sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Son dakikaya kalan bu turizm sezonu rezervasyonlarının yanında bu yapılacak olan 9 günlük tatil, turizmcilere doping etkisi yaratacaktır. Kurban Bayramı dini, özel bir tatil. Herkes kurban ibadetini yerine getirip daha sonra tatile çıkıyorlar. İlk iki gün kurban bayramı tatil gibi gerçekleşmiyor, daha sonra insanlar tatile çıkıyor. Üçüncü ve dördüncü günlerde çıkıyor, perşembe ve cuma günü tatil olarak açıklanmasıyla daha iyi bir tatil dönemi geçirilir diye düşünüyoruz. Bu yönde talebimiz devam ediyor ama pek açıklanacak gibi görünmüyor” dedi.

”SIKINTISIZ BİR TATİL”

Otelciler olarak Ağustos ayının rezervasyon açısından dolu dolu olduğunu ifade eden Uysal; ”Her bayramda olduğu gibi bayramın ilk 4 günü her zaman yoğun, daha sonraki dördüncü günden sonra bir düşüşümüz var ama ağustos ayı yoğun bir ay. Her ne kadar rezervasyonlar son dakikaya kalsa da beklediğimiz rezervasyon akışı geç gelse de ağustos ayında çok fazla sıkıntı olmadan iyi bir turizm sezonu geçireceğimizi düşünüyoruz” dedi.

”ÜLKE TANITIMINDA KULLANILACAKTIR”

”Yasalaşan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme ajansı ciro üzerinden pay alacaktır. Bu paylar ülke tanıtımında kullanılacaktır” diyen Uysal; ”Fethiye otelciler birliği olarak ben şahsen bakanımız buraya geldiğinde ve diğer toplantılarda Türkiye otelciler federasyonu olarak da bu alınacak oranın turizm ajansına alınacak payın kar üzerinden alınmasını talep etmiştik. Maalesef kanun ciro üzerinden pay alınacağı yönünde çıktı. Biz de bu kanuna uymakla yükümlüyüz. Tabi biz ilerleyen dönemlerde bizim talebimiz bu. Alınacak mevduatın kar üzerinden alınmasını istiyoruz. Ciro ve kar çok farklı şeyler, bu normal vergi gibi… Bu tutar da ülkenin tanıtımı yönünde kullanılırsa, hep beraber bunun da faydasını görürüz. Bu pek çok ülkede uygulanan bir yöntem ve bunun değişik yöntemleri var. Biliyorsunuz daha önce de gündeme geldi. Şehir vergisi şeklinde otelcilerden tanıtım için alınacak vergi yönünde tabi bu turizm ajansına alınan bir vergi şeklinde ülkemizde yasalaştı. Bizim talebimiz bunun kar üzerine alınmasıydı, nasıl kurumlar vergisinde yüzde 22 kurumlar vergisi veriyorsak, yapacağımız kar üzerinden alınması yönündeydi. Tabi büyüklerimiz bu şekilde uygun gördü. Yapacak bir şey yok. Biz de bundan sonraki süreçte isteğimiz talebimiz bu alınan verginin ve oluşacak fonun ülkenin tanıtımı için kullanılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …