Cuma , Nisan 19 2024

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde üretim ve nakliyat işlerinde çalışan orman işçilerine yönelik mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları yapılıyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman üretim ve nakliyat işlerinde çalışan işçilere yönelik mesleki yeterlilik sınavı yapılıyor. Sınavlar orman işlerinde çalışan meslek gruplarına yönelik sınav ve belgelendirme yetkisi bulunan Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Birimi (OR-KOOP MYB) tarafından yapılıyor.
Muğla OR-KOOP Başkanı ve aynı zamanda Türkiye OR-KOOP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Çetiner, Muğla bölgesinde orman işlerinde çalışan yaklaşık 4 bin orman işçisi ve orman kooperatifi üyelerinin sınavdan geçirileceğini, sınav sonucu başarılı olanların mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacaklarını söyledi.
“Orman Üretim İşçiliği” ile “Orman Yetiştirme ve Bakım İşçiliği” meslek gruplarına yönelik, sınav ve belgelendirme yetkisi bulunan Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Birimi (OR-KOOP MYB) belgelendirme sınavlarına Muğla’da devam ediyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğündeki mesleki yeterlilik belgesi sınavlarının ilk bölümü Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirildi.
OR-KOOP MYB tarafından yapılan sınavlar üç aşamadan oluşuyor. Mesleki bilgilerin ölçüldüğü birinci aşamada sözlü mülakat yapılıyor. İkinci aşamada sınava katılanlara kesme, boylama ve kabuk soyma konularında uygulamalar yaptırılıyor. Son aşama olan üçüncü aşamada ise katılımcıların sürütme, yükleme ve boşaltma ile ilgili bilgi ve becerileri değerlendiriliyor.
MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından çeşitli meslek gruplarında çalışanlar için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi. Söz konusu belgeyi 11 Kasım 2019 tarihine kadar almayan kişiler, bu meslek gruplarında çalıştırılamayacak. Bu kapsamda, 11 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan “Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ’de” ormanda ormancılık faaliyetleri yapan işçiler “Orman Üretim İşçisi” ve “Orman Yetiştirme ve Bakım İşçisi” olmak üzere iki meslek altında toplandı ve bunlara belge zorunluluğu getirildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …