Perşembe , Nisan 25 2024

2020’nin Son Toplantısını Yaptı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını yürüttüğü Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Fethiye Körfezinde yapılması planlanan projeler ile COVID-19 pandemisinin yarattığı olumsuz etkileri ele alındı.

Fethiye Belediyesi’nin dönem başkanlığını yaptığı Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, 2020 yılının son toplantısını 18 Aralık 2020 Cuma günü Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi ve Fethiye Kent Konseyi Genel Sekreteri Gözde Gürsoy Hoşafçı’nın başkanlığında online olarak yaptı. Toplantıya, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı temsilen Veli Uysal, Serbest Muhasebeciler ve Yeminli Müşavirler Odası Fethiye Şubesi Başkanı Yılmaz Köse, Şehir Plancıları Odası Fethiye Şubesi adına Birol Keski, İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Şubesi Başkanı Levent Çimen, Elektrik Mühendisleri Odası Fethiye Şubesi Başkanı Sermet Ünel, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliğinden Günay Solak, ile İMEAK DTO Fethiye Şubesi’nden Güvenç Özgür ve Damla Avcı İşyar, FTSO AR-GE Sorumluları İrem Karacan, Kemal Köse katıldı.

Toplantıda ilk olarak Fethiye Körfezinde yapılması planlanan projeler ile  bu projelerin getireceği etkiler ele alındı. Fethiye Körfezi, Göcek, Ölüdeniz başta olmak üzere çeşitli yerlerde yapılması gündemde olan dolgu, iskele/yat bağlama yeri ve marina projeleri hakkında; Fethiye için deniz suyu üstünde yapılacak proje ve yatırımların önemli olduğu; ancak planlanan projelerin körfezin taşıma kapasitesi göz önüne alınarak planlanması gerektiği dile getirildi. Hali hazırda var olan körfez kirliliği problemi, otopark ve trafik problemi çözülemez iken körfez ve limanda yapılacak özel yatırımların ve bağlama kapasitelerinin artırılmasının mantıklı olmadığının savunulduğu toplantıda katılımcılar, öncelikle Fethiye körfezinin sınırları ve limanın sınırlarını belirlenerek yapılacak körfez taşıma kapasitesi detaylı çalışması ile bilimsel verinin ortaya çıkarılmasının önemi ve gerekliliğine dikkat çektiler.

Toplantıda daha sonra COVID-19 pandemisinin yarattığı olumsuz etkileri, Fethiye ve Seydikemer meslek odaları nezdinde görüşülmüş, 2021 yılı için pandeminin sosyal ve ekonomik etkilerinin azaltılmasına yönelik, her sektör ve çalışma alanı özelinde detaylı planlamalar yapılması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …