Cumartesi , Nisan 20 2024

15 Temmuz 3. Yılında Çeşitli Etkinliklerle Anıldı

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminin 3. yılı dolayısıyla Milas’ta bir dizi etkinlikler düzenlendi. Atapark Meydanı’nda gerçekleştirilen anma törenlerine Milaslılar yoğun ilgi gösterdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Milas’ta bir takım etkinlikler düzenlendi. 15 Temmuz günü saat 20.00’de Atapark Meydanı’nda toplanmaya başlayan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabını naklen izledi. İlçe protokolü ve her yaştan vatan sevdalısı yurttaş katıldığı anma töreninde vatandaşlar sık sık slogan attı.Anma etkinlikleri kapsamında canlı yayının izlenmesinin ardından Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirdi. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağı ve halkın iradesini yok sayan darbeyi lanetleyen sloganlar atarak Atatürk Caddesi, Ulusal Egemenlik Caddesi, Kadıağa Caddesi, Cumhuriyet Caddesi’nden yeniden Atapark Meydanı’na döndü.Yürüyüşün ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra ise Ahmet Bayındır tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, şehitlerimiz için dualar okundu.

 

ACAR: MİLLETİMİZ KAHRAMANLIK DESTANI YAZMIŞTIR

Konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye çıkan AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, 15 Temmuz 2016’da Türkiye’yi, devleti ve Türk milletini hedef alan hain FETÖ darbe girişiminin üzerinden tam 3 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Milletimiz, 15 Temmuz’da bir kahramanlık destanı yazmıştır. Cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun halen diri olduğunu açık bir şekilde göstermiştir. Tankların üzerine tekbirlerle yürüyen vatan evlatları, milletimizin asla teslim alınamayacağını tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. FETÖ’nün hain saldırıları karşısında milletimiz canından, kimi zaman da kanından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş, vatanına namahrem elinin değmesine asla müsaade etmemiştir. Böyle büyük bir fedakarlığın eseri olan 15 Temmuz direnişi, ezana, bayrağına, bağımsızlığına sahip milletimizin bu uğurda 251 şehit vermiş, 2 bin 626 vatandaşımız da gazi olmuştur. Biz millet olarak derin bir hafızaya, güçlü bir inanca sahibiz. Köklü bir medeniyetin miraslarıyız. O gece Başkomutanın dediği gibi, o gece meydanlara inin demiştir. ‘Sahip çıkın al bayrağa, aziz vatana’ demiştir. Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi; “Ey genç; sağına soluna bakmadan, kim var diye arkamda düşünmeden, burada bu kadar büyük bir necip ile bu meydanlar doldurulmuş, bu hain FETÖ’nün bu oyunu yüce Türk milletinin büyük bir karşılık vermesiyle durdurulmuştur. Ülkemizin her köşesinde yaşanmış kahramanlıkları asla unutmayacağız, asla da unutturmayacağız.” dedi.

KAYMAKAM ARSLAN: “ZAFER ÖMER HALİSDEMİR’İNDİR”

Acar’ın ardından bir konuşma gerçekleştiren Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Bugün, 15 Temmuz 2016 günü, aziz vatanımız, demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz için, milli birlik ve bütünlüğümüz için, bağımsızlığımızın ve mevcudiyetimizin bekası için ve diğer tüm mukaddes değerlerimiz uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden; kalpleri iman ve vatan sevgisiyle dolu Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bir tarafta kahraman şehitlerimizi anmanın hüznünü, diğer tarafta ise dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Bugün üçüncü yıldönümünü andığımız bu menfur saldırı, uzun ve şanlı tarihimizde eşi benzeri olmayan bir ihanet olayıdır. Zira bu hain darbe girişimi, Devletimizin temellerini hedef almış, tüm devlet geleneklerini çiğneyerek gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirmeye çalışmıştır.” dedi.

 

Arslan sözlerine, “Ancak kahraman milletimiz, ülkemizin bekası için fedakârca bir direniş göstererek hain, alçak, kalleş FETÖ terör örgütünün hain planına engel olmuştur. O gece, Devlet organlarımızın içine sinsi bir şekilde sinmiş olan FETÖ ve yandaşları, milli egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, Polis Özel Harekât Merkezine, Milli İstihbarat Teşkilatına ve Emniyet birimlerimize saldırmış, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalayacak kadar pervasızlaşmış, kendi silah arkadaşlarına kurşun sıkacak kadar hainleşmiş, silahsız masum sivillerin üzerine tank sürecek kadar gözleri dönmüştür.

Bu zafer, hainlere en büyük darbeyi vurarak bozguna uğratan Ömer HALİSDEMİR’in zaferidir. FETÖ’nün önce yargı ve polis içindeki mensuplarıyla, ardından da kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisinde kümelenmiş üniformalı teröristleriyle ülkemizin geleceğine kastettiği sürekli hatırda tutulmalıdır. 15 Temmuz sonrasında, içimizdeki kanserli hücreyi temizlediğimiz yeni bir döneme girdik. Mevcut mücadelemiz tamamen kaynağı kurutulana dek yurt içi ve yurt dışında hız kesmeden aynı kararlılıkla yürütülecektir. Ülkemiz böyle bir darbe girişimi karşısında dahi hedeflerinden uzaklaşmayacak, irtifa kaybetmeyecek kadar güçlüdür. Terör örgütleri vasıtasıyla kurulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam etmekte ve üstesinden geldiğimiz her saldırıdan daha da kenetlenerek ve güçlenerek çıkmaktayız.” diyerek devam etti.

Arslan konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: Bu duygu ve düşüncelerle; başta devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, Çanakkale’de, İstiklal Savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta, Bölücü terör örgütleriyle mücadelede ve 15 Temmuz günü alçak darbe girişiminde şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri; günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunması ve belgesellerin izlenmesi ile devam etti. Anma etkinliği, 00.13’te sela okunmasının ardından sona erdi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …