Perşembe , Nisan 25 2024

Yılın İlk Muhtarlar Toplantısı Yapıldı

 

Fethiye Kaymakamlığı toplantı salonunda Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığında 2018 yılının ilk muhtarlar toplantısı yapıldı. Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığında yapılan yılın ilk muhtarlar toplantısına, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli, daire amirleri, MUSKİ ve AYDEM yetkilileri ile muhtarlar katıldı.

2018 yılının Fethiyelilere hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Şahiner, “2014 yılında geçilen büyükşehir yasası ile bazı konularda düzenlemeler yapıldı. Bizlerde öğrenmeye, alışmaya çalışıyoruz. 3 yıldan beri büyükşehir yasasının getirdiği düzenlemelerle beraber getirdiği avantajlar, dezavantajları herkes biliyor. Büyükşehir ve Fetiye Belediyesinin üstüne düşen görevler düzenli bir işleyişle yürüyor. Bildiğim kadarıyla da çok aksayan bir yönü yok ama olan sıkıntıları da büyükşehir başkanı Osman Gürün’e iletmiştik. Hep diyalog içerisindeyiz. Büyükşehir yasasının getirdiği konularda benim tespit ettiğim çok ciddi sıkıntı yok. Fethiye’nin uzak mahallelerini gezmeye çalışıyoruz. Yollarda bozulmalar var ama alt yapıda ciddi sorunlar tespit etmedik. Fethiye’nin gözde turizm mahalleleri Ölüdeniz, Hisarönü ve Ovacık’ta ciddi alt yapı sorunu var. Bunları da hepimiz düşünüp, değerlendireceğiz” dedi.

Fethiye’de eğitim ve öğretimin hiçbir aksaklık yaşanmadan devam ettiğini belirten Şahiner, okullarda öğretmen açığı yaşanmadığını kaydetti. Öğrencilerin taşıma araçlarıyla okula gidip geldiğini ve bunda da bu güne kadar her hangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade eden Şahiner; “Her hangi bir can güvenliğinin yaşanmaması için emniyet, jandarma ve milli eğitim müdürlüğü üstlerine düşen görevi yapıyor. Ama bununla beraber muhtarlarımızda fahri müfettiş olarak bir aksama olursa, taşıma araçlarında olumsuz bir durum görürlerse bize uyarın” diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının muhtaç insanlar için görevini yaptığını işaret eden Şahiner, “Muhtarlarımız muhtaç insanları kaymakamlığımıza bildirsin. Devletimizin imkanları oldukça geniş. Kaynak anlamında hiçbir esirgeme yok. Sadece bize elinizi uzatmanız yeter” dedi.

Şahiner: “Bölgemizde istesek de istemesek de 3 ay önce büyük bir sıkıntı yaşadık. Bölgemize terör unsurları geldi. Ve Allah’a şükürler olsun ki bertaraf ettik. Ama bu şu anlama gelmiyor ki bundan sonraki süreçte bizi rahat bırakacaklar. Şer odakları boş durmuyor. Ülkemizin göz bebeği olan, cennetten bir köşe diye adlandırdığımız Fethiye’mizde ve bölgemizde bundan sonrada sıkıntılar olabilir. Bununla ilgili devletimizin birimleri çalışıyor. Ama bu sizlerin duyarlılığı ile ancak önlenebilir. Mahallelerimiz gelen bir yabancı dikkatimizi çekerse, devletim tüm kanalları emniyete, jandarmaya ve diğer tüm kurumlara bu konuyla ilgili yardımcı olun. Turizm sezonu açıldığında süreç biraz daha hızlanacak. Bu konuda sizlerden hassasiyet bekliyoruz” şeklinde uyarılarda bulundu.

Fethiye’de turizm ve tarımın olması birçok şeyi de beraberinde getirdiğine işaret eden Şahiner; “Turizm ve tarımın olması güzellikleri getirdiği kadar maalesef olumsuz durumlarda yaşanabiliyor. İç İşleri Bakanlığımız 2018 yılını uyuşturucu, bağımlılıkla mücadele yılı ilan etti. Bu anlamda bütün kurumlarla gerekli çalışmaları yapıyoruz ama bunların içinde sizin de olmanızı istiyoruz. Biz muhtarlarımızda hassasiyet rica ediyoruz. Bizim bir gencimizi yavrumuzu kaybetme lüksümüz yok. Çocuğu uyuşturucuya bulaşmış, bağımlı hale gelmiş çok ciddi sıkıntı yaşayan aileler var. Bu öyle bir şey ki hiç birimizin çocuğuna bulaşmayacak diye garantisi yok. Emniyet ve jandarma her ne kadar mücadele yapılsa da bu sonuç kısmı. Önemli olan bu olay meydana gelmeden önce önlenmesi. Burada da anne babaya, okulda öğretmenlere, din görevlilerine ve siz muhtarlara görevler düşüyor. Bu konuyla ilgili en ufak bir şüpheniz olduğunda lütfen ilgili birimler bildirin. Bu yüzden biz sizleri birer fahri müfettiş olarak düşünüyoruz ve sizleri duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaymakam Şahiner konuşmasının ardından, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Yılmaz Demirelli de söz aldı. Demirelli muhtarların sık sık karakol komutanlığını ziyaret etmesi gerektiğini belirterek: “Bazı muhtarlarımızı karakol komutanlarımız tanımıyor. Haftada bir gün karakola uğrasınlar. Şuan ilçemizde yaşanan her hangi bir sıkıntı yok. Ama yaz aylarıyla beraber Kayaköy Mahallemizde ve Babadağ mevkiinde hint keneviri yetiştiriciliği sıkıntılı. Onları da çoban arkadaşlarımız bizlerle irtibata geçip ihbar ederse gerekli önlemleri alırız” dedi.

Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal da: “Hayatın akışına ters olaylar yaşandığı zaman bunları bize ihbar edin. Size şüpheli gelen konularda bizi bilgilendirin. Uyuşturucu olayları ile ilgili de aynı şey geçerli” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Şahiner, söz almak isteyen muhtarlar sıkıntılarını iletti. Şahiner, muhtarların sıkıntılarını not aldıklarını ve rapor haline getirip çözme yolunda adımlar atılacağını ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …