Cuma , Nisan 19 2024

 “Gasp Edilen Haklarınızı Geri Alacaksınız”

Büyükşehir yasası ile ortaya çıkan ve ulaşım sektöründe hizmet veren taksiciler, dolmuşlar ve servisleri kapsayan; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve daire başkanları tarafından alınan yanlış kararlar;  bu alanda hizmet veren esnaflara büyük sıkıntılar yaşatmıştı. Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, tek toplantıda bu hakların iade edileceğinin müjdesini verdiler.

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, belediye meclis üyesi adayları ve Cumhur İttifakı ilçe teşkilatı yöneticileri Yat Taksi Durağında şoför esnafı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Sohbet havasında geçen buluşmada taksicilerin sorunlarına değinildi ve çözüm sözü verildi.

Fethiye Taksiciler Kooperatifi Başkanı Çağdaş Kocayiğit ve Yat Taksi Durak Başkanı Mustafa Yalçınkaya; yaşadıkları sorunları Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır’a aktardılar. Göreve geldikleri takdirde sıkıntıların en kısa sürede giderileceğini kaydeden Kayabaş ve Hıdır, her kesimden esnafın, işadamının ve turizmcilerin yanında olacaklarının taahhüdünü verdiler.

KAYABAŞ’TAN DESTEK SÖZÜ

Toplantıda ilk olarak konuşan Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş, “Taksici esnafımız sağ olsunlar bizlere gönüllerini açtılar. Hepsi tanıdığımız insanlar. Dertleri büyük, sıkıntıları çok fazla… Bu 5 yıllık süreç onlar için çok zor bir dönem oldu. Ellerinden tutan olmadı. Arkadaşlarımız bu dönemde evine ekmek götürmek yerine borç ödüyorlar. Sadece ellerinden alınan haklarını istiyorlar.  Taksiciler en güzide esnaflarımız arasında. Adeta şehrimizin vitri konumundalar. Fethiye’ye gelen misafirlerimizi ilk onlar karşılıyor ve tanıtımını sağlıyorlar. Arkadaşımıza büyükşehirde destekçi olacağımızın sözünü verdik” dedi.

TEK TOPLANTIDA HAKLAR İADE EDİLECEK

Ardından bir konuşma yapan Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, “Burada birçok haksızlık var, bunların bir kısmı yönetmeliklere aykırı. Buna rağmen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve meclis kararıyla ulaşım sektöründe hizmet veren arkadaşlarımızı sıkıntıya düşüren kararlar alınmış. Bizler tek toplantıda bu kardeşlerimize haklarını iade edeceğiz. Bunun için söz verdik bunu belgeledik” ifadelerini kullandı.

MUĞLA’NIN EN BÜYÜK TAŞIMA KOOPERATİFİ

Fethiye Taksiciler Kooperatifi Başkanı Çağdaş Kocayiğit açıklamasında, “Kooperatifimiz bünyesinde 322 üyemiz bulunuyor. Muğla’nın en büyük taşıma kooperatifiyiz. Sorunlarımızı yakından biliyorsunuz. Birkaç büyük işletme sayesinde turizm yapıyoruz. Fethiye’de turizm çok kısıtlı… Böyle bir ortamda esnafı çok yormaya gerek yok. Birçok arkadaşımız arabasını sattı. Bu sorunlarımıza çözüm istiyoruz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …