Cuma , Nisan 26 2024

14 Mart Tıp Bayramı Fethiye’de Törenle Kutlandı…

14 Mart Tıp Bayramı Fethiye’de Törenle Kutlandı…

 

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Fethiye Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doruk, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.

Törende ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Sırasıyla sağlık kurum ve kuruluşlarının sunduğu çelenklerin ardından Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylendi.

Fethiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doruk, Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Betül Uysal, Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yavuz Okulu, Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Birimleri Fakültesi  Prof. Dr.  Mehmet Özdemir, Fethiye Sağlık  Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Selda Cerim’in de katıldığı törende mesleğe yeni başlamış olan Doktor Hazal Uymaz  Hipokrat yemini yaptı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ruhsar Doruk gerçekleştirdi. Dr. Ruhsar Doruk açıklamasında, “Modern anlamda Tıp Fakültesi 14 Mart 1927’de kurulmuştur. İlk tıp bayramı da14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul’da işgale tepki olarak kutlanmıştır. Bu sebeplerdir ki bu bayram bağımsızlık ruhunun sembolleştiği bir bayramdır. Yine bu bayram Sarı Kamış’ta donarak ölen 165 Türk hekiminin vatanı tehlikede görüp Çanakkale’de cepheye koşan tıp öğrencilerine ve 15 Temmuz’da kahramanca tanklara kendini siper etmeye hazır hekimlerimizin bayramıdır. Tıp bayramı olağanüstü şartlarda olağanüstü gayretlerle bulunduğu her yerde  din dil ırk ve düşünce farkı gözetmeksizin sağlık hizmeti sunanların bayramıdır. İlçemize sağlık alanında yapılan yatırımlar, sağlık hizmetini insanımıza nitelikli erişilebilir ve layıkıyla sunmamızı sağlamıştır. Ancak bu işimizi tamamladığımız anlamına gelmemektedir. Halkımızın sağlığı ve esenliği için hedefimiz daima en iyisidir. İlçemizde sağlık hizmetinin niteliğini yükseltmek için yürüttüğümüz tüm çalışmaların kilit taşı değerli sağlık çalışanlarımızdır. Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda ülkemiz sağlık alanında  sağlık hizmetlerinde dünya hakları tarafından tercih edilir hale gelmiştir. Fiziksel mekan tıbbı donanım ile ilgili yapılan iyileştirmelerin yanında özverili çalışmalar sergileyen sağlık personeli, bu dönüşümün getirdiği başarının en önemli dayanak noktasıdır. İnsan sağlığı için karşılık beklemeksizin, çileli bir hayatı tercih etmektir tıp mesleği. İnsanı yaşatmayı ve daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinmiş kutsal ve aynı zamanda büyük özveri gerektirir. İnsanımızın en kırılgan kendini en çaresiz hissettiği anda muhatap olduğu hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız şevkat ve dikkatle görevlerini yerine getirmekte şifa dağıtan kimlikleriyle toplumda daima saygın bir konumu temsil etmektedir. Bugün en güç koşullarda bile deneyim ve birikimleriyle alanındaki gelişmeleri yakından izleyerek kullanan, mesleğinde yetkinliğini kanıtlamış tüm sağlık çalışanlarımız ile övünmekte onların özveri çalışmaları ile bugünlere geleceğe güvenle bakmaktayız. Sağlığımızı emanet ettiğimiz hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız inançla ve meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir ve edecektir. İnsanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmaya amaç edinmiş bu kutsal ve onurlu mesleği büyük özveriyle insan onuruna yakışır bir şekilde yerine getiren, aramızda olmayan değerli sağlık çalışanlarını saygıyla anıyor, tüm çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …