Cuma , Mart 29 2024

12 Mart 1921 Günü kabul edilen İstiklal Marşımızın

12 Mart 1921 Günü kabul edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıl dönümü nedeniyle, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Fethiye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, günün anlam ve önemini en iyi anlatan kompozisyon, şiir ve resim dalında derece girenlere ödülleri Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Veli San tarafından verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nadis Kısa,İstiklal Marşı’nın Türk milletinin ulusal değerlerinden biri olduğunu belirterek; “İstiklal Marşı vatanımıza göz dikmiş düşmanlara, ülkemizi bölmeye çalışan vatan hainlerine gösterdiğimiz güçlü duruşun bir göstergesidir. Her bir kelimesi için on binlerce şehit verdiğimiz İstiklal Marşına sahip çıkıp, anlamalıyız” dedi.

Törende konuşan Kaymakam Ekrem Çalık şunları söyledi: “İstiklal Marşımız bizim kutsallarımızdan birisi. Türk milleti tarih boyunca dünyaya nizam vermiş, adalet getirmiş, hiçbir yere zorla girmemiş, çağrılan olmuş bir millettir. Asya’dan Avrupa’ya Afrika’ya geçerken adalet dağıtmışız. Böyle büyük bir millete kara çalmak kimin haddine? Bir Mustafa Kemal yeni bir diriliş, kurtuluş hareketi başlattı. Bu hareketle Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Bayrağımızın yanında da Mehmet Akif’in yazdığı İstiklal Marşı bütün haşmetiyle yerini almış oldu. Bugün Avrupa’da yaşadığımız ırkçılık Türklere, Müslümanlara karşı duruş vahim bir durum. Biz Avrupa’yı medeni bilirdik. Hâlbuki Mehmet Akif’in dediği gibi; ‘tek dişi kalmış canavarmış’ onu gördük. Şuan ırkçılığın en tepeye tırmanmış halini yaşıyoruz ve bu dünya için çok tehlikeli bir gidişat. Buna karşı bizim yapmamız gereken; dik duruş, birlik ve beraberlik içinde geleceğe güvenle bakıp çok çalışıp çok üretmek, bütün Türkler ve Müslümanlar olarak çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojik donanımla daha güçlü hale gelmek. Başka çaremiz yok.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …