Çarşamba , Nisan 24 2024

Seydikemer Esnaf Odası’ndan 7. KOSGEB Kursu

Şunu iyi bilmemiz lazım. Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası 35 yıllık oda değil henüz 3.5 yıllık bir oda. Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Odalar içerisinde KOSGEB kursu diye bir hizmeti olmayanlar, Seydikemer Esnaf Odası sayesinde kurslar düzenler oldu.

Mazeret üretmek yok hizmet üretmek var düşüncesiyle çalışan bir Seydikemer Esnaf Odası yönetimi var. Oda kurulduğu zaman KOSGEB kursu açacağız diye vaat etmediler ama 3.5 yılda tam 7 defa KOSGEB kursu düzenleyerek 191 kişinin iş yeri açarken devletten destek almasını sağladılar.

3,5 Yıl gibi kısa bir sürede Esnaflar için açılması gereken her kursu açan, Esnafların her türlü sorunlarında yanlarında olan, İyi ve Kötü günlerinde gece gündüz demeden çalışan Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır’a ve Oda yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarında da yürekten başarılar dileriz.

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından KOSGEB destekli 21 kişiye girişimcilik kursu verildi.

KOSGEB işbirliği ile açılan kurslar sayesinde iş kurmak isteyenlere 50 bin lira hibe, 100 bin lira ise faizsiz geri ödemeli destek veriliyor. Dolayısıyla yeni iş kurmak isteyenler hem toplumda girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasına vesile oluyorlar hem de bilgi, beceri elde ederek küçük bir fon kaynağına erişebiliyorlar.

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Harun Sağır, projenin amacının girişimci sayısını arttırarak, bölgesel ekonomik büyümeye ve istihdamın artırılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Başkan Sağır: Amacımız girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve ekonomik bir darboğaz içinde olan esnafımıza katkı sunmaktır. Bu projeyi çok önemsiyorum. Eminim ilçemize de çok büyük bir katkısı olacaktır. 21 kursiyere sertifika vermek, iş sahibi yapmak tarafımızca gurur verici bir hizmettir. Bu gibi hizmetleri ilçemize kazandırmaya, kendilerine her zaman katkı sunmaya hazırız” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …