Cuma , Mart 29 2024

“Ranta Karşı Mücadelemiz Sürecek”

 Fethiye Belediye başkanı Sayın Alim Karaca makamında, Fethiye Mimarlar Odası İlçe Temsilciliği, Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği ve Muğla çevre Platformundan temsilcileri ağırladı. Ziyarette Kelebekler Vadisinin koruma statüsünün düşürülmesi, yani mutlak korunacak alanlardan çıkartılması meselesi olmak ile birlikte Fethiye yerelinde meydana gelen gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise ranta karşı dik duruşlarını sürdüreceklerini dile getirerek, “Fethiye’nin değerlerinin korunması noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağız. Mutlaka sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ederek, dayanışma içinde olacağız” dedi.

Fethiye Mimarlar Odası İlçe Temsilciliği, Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği ve Muğla çevre Platformu temsilcileri Kelebekler Vadisi ile ilgili, söz konusu statü değişikliği ile birlikte Dünyanın en eşsiz coğrafyalarından biri olan Kelebekler Vadisi’nin artık korumasız bırakılacağını, kelebekler vadisinin ranta açık hale geleceğini, yanan ormanları, kirlenen körfezi, kaybolan sığla ağaçları ile birlikte Fethiye’de bir değerin daha yok olmasını istemediklerini dile getirdiler. Bu hususta hukuki süreç başlatacaklarını diğer taraftan ise kamuoyunun dikkatini Kelebekler Vadisi’ne çekmek için çeşitli etkinliler planlandığını kaydettiler.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise ranta karşı dik duruşlarını sürdüreceklerini dile getirerek, “Seçimden önce ranta karşı mücadele edeceğimizi söyledik, ranta izin vermeyeceğiz. Değerlerimizin korunması bizim için çok hassas konular. Fethiye’nin güzelliklerinin yok olmasına, ranta açılmasına izin vermeyeceğiz. Halkımızla birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz bir konu asla olamaz.”dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …