Cuma , Nisan 26 2024

Okuma Yazma Seferberliği Başlatıldı

Türkiye’de okuma yazma oranın arttırılmasına yönelik ülke çapında başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” programı Fethiye’de de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ‘Okuryazarlık Seferberliği’ Fethiye’de de düzenlendi. Okuma yazma seferberliğinin amaca ulaşması için İlçe Seferberlik Yürütme Kurulu oluşturuldu.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü, Fethiye’de de “Okuma Yazma Seferberliği”nin başladığını duyurdu. Fethiye’de 2016 yılının verilerine göre 860 kişinin okuma yazma bilmediğini tespit ettiklerini ifade eden Kaymakam Şahiner, “İlçe nüfusumuzun yüzde 0,55’i okuma yazma bilmiyor. Ancak ilçemiz dışarıdan göç aldığından dolayı bu oranın daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Amacımız okuma yazma bilmeyen bütün vatandaşımıza ulaşarak bu imkandan faydalandırmak, vatandaşımızı zorlamadan, kendi iradesiyle, kendi koşullarına göre öncelikle mahallelerde kurs açmaktır. Böylelikle işlerini aksatmadan kurslarına devam edeceklerdir” dedi.

Okuma yazma seferberliğinin amaca ulaşması için İlçe Seferberlik Yürütme Kurulu oluşturulduğunu kaydeden Kaymakam Şahiner, “Ayrıca köy ve mahalle düzeyinde seferberliği yürütecek ve sorumlu olacak köy ve mahalledeki okul müdürlerimiz başkanlığında belediye başkanlığı temsilcisi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlarımız ile ihtiyar heyeti temsilcisi ve imamdan oluşan köy ve mahalle seferberlik yürütme komisyonları oluşturuldu. Bu komisyonlar kendi bölgelerinde bir tarama yaparak okuma yazma bilmeyenleri tespit edip Halk Eğitim Merkezine bu kişileri isim ve adres bilgisiyle bildirecek. Halk Eğitim Merkezimiz de o bölgede hangi okul varsa kursu açacaktır” diye konuştu.

“İlçemizdeki tüm okul müdürlerimize resmi yazı yazılarak ‘Okuryazarlık Seferberliğinin’ öğrencilere ve velilere duyurulması sağlandı” diyen Kaymakam Şahiner şunları söyledi: “Halk Eğirim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu müdürlüğümüz tarafından tüm muhtarlara okuryazarlık seferberliği ile ilgili bilgilendirme mesajları çekildi. Kurumun sosyal medya ve internet sayfasında duyurular yapıldı. Kurslara katılanlara derslerde kullanılmak üzere okuryazarlık kitapları dağıtıldı.  Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün merkez binasında 4 kursta 31 okuma yazma bilmeyen kişi eğitime başlamıştır. Ayrıca Karaçulha Mahallesinde 16 kursiyer Karaçulha İlkokulunda, Karagedik Mahallesinde 2 kursiyer Karagedik İlkokulunda, Menteşeoğlu Mahallesinde 2 kişi Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyaz İlkokulunda, Günlükbaşı Mahallesinde 2 kişi Silkar ilkokulunda, Çatalarık Mahallesinde 3 kişi Çatalarık İlkokulunda, Çamköy Mahallesinde 1 kişi Çamköy İlkokulunda olmak üzere Fethiye’de toplamda 57 kişi okuma yazma kursuna başlamıştır. Ovacık, Çalıca ve Kargı Mahallesinde ise kurslar planlanma aşamasındadır. Bu mahallelerimizde de kurslar açılacaktır.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …