Salı , Nisan 23 2024

Milletvekilliği Aday Adaylığını Açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Cengiz Çay, 24 Haziran’da yapılacak erken genel seçim için milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Cengiz Çay’ın yerine ise ilçe başkanı yönetim kurulu kararıyla eski Ülkü Ocakları Başkanı Osman Cura oldu.

Milletvekilliği adaylığını resmen açıklayan Cengiz Çay gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “24 Haziran’da yapılacak olan erken genel seçimde milletvekili aday adayı olmak için yönetim kurulu ile yaptığım toplantıda aday adayı olma kararı aldım. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin memleketimize, milletimize, içinde yaşamaktan huzur bulduğumuz Fethiye’mize hayırlı olmasını diliyorum. Yönetim kurulu ile beraber biz burada çok güzel çalışmalar yaptık. Belki hayatımın en zor aday olma kararını verdim. Çünkü bu güzel insanlarla çok güzel günlerimiz ve zor günlerimiz geçti. Milliyetçi Hareket Partisi’nin üzerinde oynanan oyunlar, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlarla eşdeğer olduğuna inanıyoruz. Ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Doktor Devlet Bahçeli’nin önderliğinde Türkiye’de oluşmuş olan Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ittifakının hiçbir zaman yara almamasını ve 24 Haziran seçimlerinde bu ittifakın birinci parti olarak çıkması için mutlaka birilerinin taşın altına elini koyması gerektiğinin, bu manada da ben bir ilçe başkanı değil bu hareketin gönüllü askeri olarak bunun üzerime farz olduğuma inandım. Bunun üzerine de aday adaylığımız açıkladım. Sıralama konusunda asla  bir beklentim yok. Benim sıralamadaki yerim ne olursa olsun canla başla çalışacağımı ve partimin bu bölgede en iyi temsil etmek, ittifakın en yüksek oyu alması için elimden gelen gayreti göstereceğimi yönetim kurulu ile de paylaştım. İnşallah hayırlısı olur. Eğer Allah bize bir yerlerde olmayı nasip ederse ki ben bu süreci çok yaşamış ama hep bıçak sırtından dönmüş bir insanım. Her türlü sonuca da razıyım. Ama burada herkesin şunu iyi bilmesini istiyorum: Ben bu yola sadece milletvekili olmak için değil veyahut Milliyetçi Hareket Partisi’nin Milletvekili Cengiz Çay’mış dedirtmek için değil, Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntıları biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin mutlak surette üzerinde oynanan oyunları biliyorum ve bu ittifakın 2023 yılına kadar belki de 2053 yılına kadar devam etmesini istediğim için adayım. İnşallah seçilirsem asla insanları mahcup etmeyeceğimi ve ezilen insanların sesi olacağımı, parlamentoda kimsem yok diyenlerin kimsesi olacağımı bilmenizi istiyorum. Yönetim kurulundan istifa ettiğimde münacatımı yapmaya Ankara’ya gideceğim. Yönetim kurulumuzda bende boşalan yere kendi aralarında bir seçim yaparak Fethiye’nin eski Ülkü Ocakları Başkanı Osman Curay’yı benim yerime seçtiler. Bu saatten sonra MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura’dır” diye konuştu.

MHP Yönetim Kurulu kararıyla Fethiye İlçe Başkanı seçilen Osman Cura da, “Sayın Cengiz Çay’ın milletvekilliği aday adaylığından boşalan MHP Fethiye İlçe Başkanlığına yönetim kurulu kararıyla bize görev verildi. Allah’ın izniyle biz bu görevi başarıyla yapacağız. Şunun farkındayız: Türkiye’de Ülkücü hareket geçmişten bu güne kadar hep Kuvayyi Milliye ruhu ile bu ülke için hizmet etmeye çalışmıştır. Son günlerde medyada yaşanan olayları görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletine diz çöktürmek isteyenler var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti diz çökmez, bu devlete diz çöktürmek isteyenleri biz ülkücü hareket olarak diz çöktüreceğimizden şüpheniz olmasın” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …