Cuma , Nisan 26 2024

Kobi Destek Kredisi Başvuruları Başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından geliştirilen ve firmalara uygun faizli ticari kredi imkânı sunan KOBİ Destek Kredisi başvuruları başladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere hayata geçirilen, ‘KOBİ Destek (Nefes) Kredisi’ başvuruları başladı. Fethiye ve Seydikemer’de faaliyet gösteren FTSO üyesi KOBİ’lerin uygun faizli krediye erişimi için FTSO bankalara kaynak aktardı. FTSO üyesi KOBİ’ler bu kaynağın 7 katı kadar kredi kullanabilecek.

Yeni KOBİ Destek (Nefes) Kredisi’nin yüzde 85’i Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti kapsamında olacak. Firmalara 6 ay ödemesiz, 18 ay vadeli ve aylık 1,85 faiz ile kredi kullandırılacak. FTSO üyesi KOBİ’ler Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım A.Ş. bankalarının şubelerinden kredi kullanabilecek.

Kredi kullanmak isteyenler Odadan evrak alacak

KOBİ Destek Kredinin şartları hakkında bilgi veren FTSO Başkanı Osman Çıralı, KOBİ’lerin, krediye başvurabilmeleri için öncelikle FTSO’dan, “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren faaliyet belgesi almaları, daha sonra ilgili bankaların herhangi bir şubesine talep edilen kredi evraklarıyla müracaatta bulunmaları gerektiğini belirtti.

FTSO üyelerine 2 milyon 100 bin lira kredi

Son dönemde yaşanan kur dalgalanmasının firmaları olumsuz etkilediğini söyleyen Osman Çıralı, “Ülkemizdeki firma ve işletmelerin neredeyse tamamı KOBİ niteliğinde işletmeler. Ekonominin bel kemiği KOBİ’ler oluşturuyor. Son zamanlarda dolar kurunda yaşanan dalgalanmadan çok çabuk etkilendiler. Üyelerimizin Finansmana erişimini kolaylaştırmak için KOBİ Destek Nefes Kredisi uygulaması bu yıl ikinci kez uygulanıyor. Oda olarak 300.000TL kaynak aktardık. Kaynağımızın büyük bir kısmını sene başında yapılan KOBİ Nefes kredisinde kullandığımız için vadeye bağladığımız 300.000TL miz vardı. Onun vadesini bozdurduk. Üyelerimize bu kaynağın 7 katı yani 2 milyon 100 bin lira toplam kredi kullanım imkânı sağlanacak. Kredinin üst limiti 50 Bin Lira olacak. Evraklarını tamamlayan üyelerimiz kredi notlarına göre bu imkândan faydalanacak” dedi. KOBİ Destek Kredisinin hayırlı olmasını dileyen Çıralı, Oda imkanları doğrultusunda her zaman üyelerinin yanında olduklarını kaydetti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …