Cuma , Nisan 26 2024

İmam Hatip Liselerinin tanıtımı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile ‘Fen ve Sosyal Bilimler Programı’ uygulayacak proje okuluna dönüştürülen Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesinin tanıtımı yapıldı.

Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen proje okullarının tanıtımına Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi Demirhan Yılmaz, Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Vildan Alp, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemiyle Türkiye’nin her yerinden öğrencinin kaydı yapılabilen proje kapsamındaki Anadolu imam hatip liselerinde öğrenciler, derslerin yanı sıra seçtikleri alanlarla ilgili seminerler, konferanslar, söyleşiler, bilim atölyeleri, laboratuvar çalışmaları, bilimsel etkinlikler ve geziler ile araştırma ve inceleme etkinliklerine katılacak, ilgi gruplarına göre alan okumaları yapacak.

2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren “Fen ve Sosyal Bilimler Projesi” uygulamaya hazırlanan proje imam hatip liselerinde, imam hatiplerde okutulan mesleki derslerin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanacak.

Fen ve sosyal bilimler alanında ders seçen öğrenciler, bu dersleri üniversitelerle iş birliği ile daha etkin bir şekilde alma imkanı bulacak.

Gelecek eğitim-öğretim yılında sınırlı sayıda öğrenci alacak proje okulların, üniversitelerle yapacakları iş birliği çerçevesinde akademik ortamlardan ve imkanlardan olabildiğince yararlanması planlanıyor. Öğrenciler, eğitim koçluğu uygulamaları ile danışman öğretmenlerinin rehberliğinde istedikleri alanda üniversiteye hazırlanacak.

Fethiye’de Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi “Fen ve Sosyal Bilimler Projesi” kapsamında eğitim verecek.

Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Vildan Alp, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin, Türkiye’nin sayılı projelerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Öğrencilerin hem imam hatip programı hem de fen ve sosyal bilimler programını beraber öğreneceğini belirten Alp, öğrencilerin birçok imkandan yararlanacağını, özellikle hazırlık sınıfı okumaları sonucu yabancı dille ilgili ciddi bir eğitim alacaklarını söyledi.

Vildan Alp; “Devrim niteliğinde bu krar özetle akademik olarak öncü, sosyal bilimlere aşina, milli ve manevi değerleri özümsemiş aynı zamanda dünyayı tanıyan ve ülkemizin zengin köklerinden gelen değerler üzerine medeniyet inşa etme ideali olan öğrencilerimizi yetiştirmek için düşünülmüş, tasarlanmış ve ortaya konmuş tam bir vizyon ve misyon projesi olarak görülmektedir. Türkiye’nin pek çok yerinde oluşturulan ‘İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Program/Proje Okulları’ TEOG’dan yüksek puan almış olan başarılı öğrencilere kapılarını sonuna kadar açmış olarak beklemektedirler” diye konuştu.

 

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …