Cumartesi , Nisan 20 2024

Göçmen Faciasına 10 Tutuklama

Fethiye’deki lastik botun batması sonucu 8 kaçak göçmenin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak yakalanan 12 şüpheliden 10’u Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklandı.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde lastik botun batması sonucu 15 göçmenden 9 kaçak göçmenin hayatını kaybettiği, diğerlerinin Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arandığı olayda, İzmir ve İstanbul’da ele geçirilen 12 şüpheliden 10’u tutuklandı. 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken; 1 şüpheli de serbest bırakıldı.
3 Ocak’ta Fethiye’nin Kızılada açıklarında, 15 kaçak göçmenin bulunduğu değerlendirilen lastik botun batması sonucu 3’ü kadın 8 kaçak göçmenin cesedine ulaşılmıştı. Olayın ardından 1 kaçak göçmenin de cesedine ulaşılmıştı.
Fethiye’den çıkışını organize eden şüphelilerin yakalanması için Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği (GİM), Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü GİM Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatılmıştı. İzmir ve İstanbul’da yakalanan 12 şüpheliden U. S., R. T., A. Ş., S. K., Suriye uyruklu olan Z. A. ve M. T., H. A., Ö.Y., M.K. ve A.B. olası kastla öldürme ve Göçmen kaçakçılığı suçlarından Fethiye Adliye’sine sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alınan şüphelilerden 10’u kastla öldürme ve Göçmen kaçakçılığı suçlarından tutuklanmaları istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker’den edinilen bilgilere göre; 9 kişinin hayatını kaybettiği göçmen kaçakçılığı olayı ile ilgili olarak Suriye uyruklu Z.A. ve M.T. ile U.S., R.T., A.Ş., S.K.,H.A., Ö.Y., M.K. ve A.B. tutuklanarak Eşen T tipi kapalı cezaevine gönderildiler. Olay ile ilgili olarak K.Y. hakkında adli kontrol talep edilirken; İ.G. ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Öte yandan batan lastik bottaki kayıp olduğu değerlendiren 6 kaçak göçmenin ise arama çalışmalarının havadan ve denizden devam ettiği belirtildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …