Cumartesi , Nisan 20 2024

“Beşkaza’da Başka Bir Tarım Mümkün”

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi, Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği, Ortaklar Öğretmenler Okulları Adabelenliler Fethiye Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen “Beşkaza’da Başka Bir Tarım” konulu konferans düzenlendi. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programının amacının bölgemizde tarıma yönelik bilgi paylaşımı olduğu bildirildi. Daha sonra açılış konuşmasını yapan CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, ilçe teşkilatı olarak bu konferansa katkı sağladıklarını söyledi.
CHP geçmiş dönem Milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Prof. Dr. Nurettin Demir, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile üreticiler katıldığı etkinlikte ilk olarak Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği tarafından türkü dinletisi sunuldu.
Daha sonra açılış konuşmasını yapan CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, ilçe teşkilatı olarak bu konferansa katkı sağladıklarını söyledi. Ardından konuşmacılar sırası ile sahneye davet edildi. Toplantı başkanlığını CHP Genel Başkan Tarım Politikalarından Sorumlu Başdanışmanı Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yaptı. Konferans konuşmacılarından Adabelenliler Derneği Fethiye Temsilcisi Abdullah Taşçoğlu “Neden Başka Tarım”, Tarımsal Ekonomist Prof. Dr. Tayfun Özkaya “Başka Bir Tarım Mümkün”, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Personeli Ziraat Mühendisi Taner Mercan “Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Projeleri”, Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi’nden Dr. Nalan Ünal “Yerel Tohum Farkındalığı Neden ve Nasıl Yaratıldı” ve Ata Kalkınma Kooperatifi Başkanı İbrahim Balta “Yerel Tohum Üretiminde Kooperatifçilik ve Sorunları” konulu sunumlarını yaptılar.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …