Cuma , Mart 29 2024

FTSO Pide Skandalı!… 

Pidenin Fiyatının belirlenmesi  Fethiye Ticaret Odasına yaklaşık olarak 2500 TL ile 4000 TL arasında olduğu öğrenildi.

11 ayın sultanı ramazan ayının hangi gün başlayacağı belli olmasına rağmen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası pide fiyatlarını belirlemesini bir skandala daha imza attığı öğrenildi. Her ay olağan meclis yapılırken meclis gündemi getirilmeyen pide fiyatları yönetim kurulu ve meclis gündemini olağan üstü toplayarak aldıkları ortaya çıktı. Hem yönetim kurulun olağan üstü hem de meclisin olağan üstü toplanmasıyla oturum ücretleri verileceği ortaya çıktı.  Bir pide fiyatı belirlenmesi için yaklaşık 2 bin 500 TL ila 4000 TL arasında oturum bedeli ödeneceği öğrenildi.  Kim ise bu olayın sorumlusu üyelerine hesap vermesini talep ediyoruz. Bu odanın parası bu kadar basit şekilde harcanmamalı!….

Fethiye’de Ticaret ve Sanayi Odası skandallara imza atmaya devam ediyor. Üyelerin aidatlarını sorumsuzca kullanmaya devam ettiğini her fırsatta göstermeye devam ediyor. Bunun bir örneğini de pide fiyatlarının belirlenmesinde yaşandığı ortaya çıktı. Her yıl Ramazan ayının ne zaman başlayacağı belli olmasına rağmen Fethiye’de Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı fırıncıların pide fiyatlarını belirleyemediği ortaya çıktı. Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odasının sıkıştırmasıyla meslek gurubundan fiyat teklifi istediği gelen teklifi yönetim kurulunda görüşülmek üzere olağan üstü topladığı ortaya çıktı. Bu kararın onay merci olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’nın da olağan üstü toplanması sağlandığı öğrenildi. Fethiye’de Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’nın olağan üstü toplanarak aldığı karar gereği Ticaret Odası’na kayıtlı fırıncılar 350 gram pideyi 1.75 TL’den satmasına karar verilmiştir.

Hal böyle olunca her hafta mutahat toplanan yönetim  ve her ay  meclis gündemi toplanırken bu karar neden alınmadı?.

Olağan üstü oturuma iştirak eden yönetim kurulu ve meclis üyelerine ödenecek bedellerin sorumlusu kim ve kimlerdir?.

Bu odanın parası neden bu kadar sorumsuzca harcanmaktadır?

Bu ödenecek bedellerin  sorumlusundan geri alınma durumu var mıdır?

Bir veya birden fazla sorumluları bulunmalı ve ödenen bedeller odanın kazana geri kazandırılmadır.

Ramazan ayının geleceğini bilmiyor muydunuz?

Odaya kayıtlı fırıncıların pide satacağını düşünmediniz mi?

Yoksa fırıncı üyelerinizi ciddiye mi almıyorsunuz?

Bu fiyat belirlemesi çok mu zor?

Demek ki olağan üstü toplanınca alınan karar normal süreçte alına biliniyormuş değil mi?

Bu odanın personelleri içinde ek iş yapanlar var mıdır?

Var ise hangi saatlerde oda çalıştıkları diğer ek iş için hangi saatlerde görev yaptıklarının kamuoyuna duyurulmasının artık şart olduğu görülmektedir.

Bir oda personeli asil işini yaptığı saatler de başka bir yerde görevli sayılabiliyor mu?

Eğer ki başka bir yerde daha çalışıyorsa asil olarak  Fethiye’de Ticaret ve Sanayi Odası personeli midir?, Yoksa diğer çalıştığı yerin asil personeli midir?.

Birde icraya verilen üyelerden avukatlık ücreti alındığı beyan edilmektedir. İçerideki personeliniz ise üyenizden bir de avukatlık ücreti nasıl alırsınız? Siz bu personelinizi işe alırken avukatlık ücreti alınmaması için görüşme yapmadınız mı?

Hem maaş vereceksiniz, birde vekalet ücretti ödeteceksiniz!   Üyelerinizden aldınız aidatlar ile önce maaş sonra iki kez vekalet ücreti bu bir odanın üyelerine eziyetimidir, yoksa bir daha vurmak değildir de nedir. Kişi ödeye bilse gerçek ödemesini yerine getirir.   Benimde mensubu olduğum odanın yaptığı aksaklıklara ve sorumsuzluklara bir son vermesi için bu haber kamuoyunla paylaşılmaktadır. Ege gazetesi olarak muhalifliği değil okuyucularımızın ve kamuoyun sesi olmak için tarafsızca haberlerini yapmaktayız. Bu konuda söz hakkını kullanmak açıklama yapmak isteyen yetkilerin söz hakları dün olduğu gibi bu günde açıktır. Bizim yaptığımız haberin karşılı ege gazetesine verilmelidir. Biz Ege Gazetesi olarak aracılık görevimizi ve halkın sesi olma özelliğimizi yayın hayatımız boyunca sürdürmeye devam edeceğimizi kamuoyuna bildiririz. Saygılarımızla.

 

 

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …