Salı , Nisan 23 2024

22 GALERİCİ DAHA YETKİ BELGESİ ALDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin iştiraki TOBB MEYBEM ile birlikte düzenlediği motorlu kara taşıtı alım satımı mesleki yeterlilik sınavlarına girerek başarılı olan 22 galerici daha belgelerini aldı.

FTSO Hizmet Binası’nda yapılan törende konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan adayları tebrik ederek “Sizler sektörünüzün standartlarına göre iş yaptığınızı kanıtlayan belgeyi almaya hak kazanarak bir adım öndesiniz” dedi. Osman Çıralı konuşmasında şunları söyledi: “Mesleki Yeterlilik Kurumu meslekleri sadece işinin ehli olanların yapabilmesi amacıyla tüm meslekler için standartları belirleniyor. Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen 117 meslekten biri de 2. el motorlu araç alım satım ticareti. Mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu aslında sektörlerimize standart getiren ve işini bu standartlarda yapan işyerlerini ve çalışanlarını koruyan bir uygulama.  Sektör temsilcileri olarak sizlerin de yakından takip ettiği gibi 13 Ağustos 2018 tarihinden bu yana ikinci el araç alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu. Yine 2. el motorlu araç alım satım faaliyetleri, 13 Ağustos 2019 tarihinden itibaren sadece Yetki Belgesi olan firmalar tarafından yapılabilecek.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de sektörün ihtiyacını karşılamak üzere TOBB MEYBEM ile Eylül-Kasım 2018 ve Şubat-Mayıs-Temmuz 2019 aylarında olmak üzere 5 kez motorlu taşıt alım satım sınavları düzenledik. Belge almak için bugüne kadar 206 kişi başvuruda bulundu. Sınavlar sonunda 159 kişi başarılı olarak motorlu taşıt alım satım mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazandı. Mayıs ayında düzenlenen teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı 2. el araç alım satımı mesleki yeterlilik sınavlarına girerek başarılı olan 22 kişi bugünden itibaren sektörünüzün standartlarına göre iş yaptığınızı kanıtlayan belgeyi almaya hak kazanarak bir adım öndesiniz. Hepinizi bir kez daha tebrik ediyor iş hayatınızda başarılar diliyorum.

Firma sahipleri için bundan sonraki aşama, Muğla Ticaret İl Müdürlüğü’nden alınacak Yetki Belgesi alınması.”

Osman Çıralı’nın konuşmasının ardından motorlu kara taşıtı alım satımı mesleki yeterlilik sınavlarına girerek başarılı olan 22 adaya belgeleri törenle teslim edildi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …