Cuma , Nisan 19 2024

Fethiye’de 2017-2018 adli yıl açılışı düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Fethiye Adliyesi ve Fethiye Baro Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen program Adalet Sarayı bahçesinde gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören geçmiş Kurban Bayramı kutlamasıyla devam etti. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesince hazırlanan yaz kararnamesiyle Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Kurtca Eker, Fethiye Adliyesi Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Avukatlar ile Fethiye Adliyesi personeli ile tek tek bayramlaştı.

 

Törende konuşan Fethiye Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengül; “Adaletin tesisi toplumda yalnızca düzen ve dirliği sağlamakla kalmaz aynı zamanda bireylere ve tüm topluma yaşama sevinci katar. Ülkenin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlar. Tüm toplumsal gelişme ve ilgelemeler adaletin tesisine bağlı saf ve temiz umutların eseridir. Bizler tüm yargı mensupları olarak topluma daima doğru yönü gösterdiğimiz ve onların kalplerindeki adalete olan güven duygularını yaşatabildiğimiz ölçüde ancak üstümüze düşen adalet görevini yerine getirmiş sayılabiliriz” şeklinde konuştu.

 

Geçmiş adli yılda, yargıda yaşanan hukuksuzlukların, barolara ve avukatlara yapılan saldırıların, baroların bertaraf edilmesi çalışmalarının yeni adli yılda tekrarlanmamasını ümit ettiklerini ifade eden; Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Yardımcısı Avukat Melis Türk; “Hukuk örgütlenmiş adalet demektir. Adaletin sağlanması ancak siyasallaşmamış bağımsız yargıyla mümkündür. Muğla Barosu Fethiye Temsilciliği olarak Yargıdan, talep ve beklentimiz yalnızca Türk milleti adına, hukuka ve vicdanına göre karar verecek Cumhuriyetin yargısıdır. Bu hususlarda gerekli hassasiyetin gösterileceğini umut etmekteyiz” dedi.

 

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, yeni adli yıl nedeniyle yayımladığı mesajında, Yargının hızlı ve sağlıklı işlemesi, hukuk devletinin gerçek güvencesi olduğunun altını çizdi. Adalet terazisinin son derece duyarlı olduğunu vurgulayan Eker; “Bu duyarlı teraziyi dengede tutmak ise tüm yargı mensuplarının görevidir. Demokrasinin temeli hukuk devleti, devletin temeli ise adalettir” dedi.

 

FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerinin, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik eylemlerini son zamanlarda arttırdıklarına dikkati çeken Eker, terör örgütlerinin bu amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını kaydetti.

 

Eker; “Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milletine yönelik tüm tehlikeleri bertaraf ederek halkımızın huzur ve güvenliğini her ne pahasına olursa olsun korumaya ve hukuk kuralları hakim kılınarak kamu düzenini ve güvenliğini sağlamaya muktedirdir. Biz yargı mensuplarına, ülkemizin huzur ve güvenliğine kast eden FETÖ/PDY ve diğer tüm terör örgütlerine karşı verilen bu onurlu mücadelemizde hukuk ve kanunlar yol gösterici, yüce Türk milleti desteği en büyük motivasyon kaynağımız olacaktır. Bu bağlamda yeni adli yılın, tüm Yargıtay teşkilatımıza, ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini ve aydınlık yarınlara vesile olmasını diliyor, adil olduğu kadar adil görünen bir yargı yılına başlamak umuduyla, yargımızın fedakar tüm mensuplarına ve kıymetli çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Adli yıl açılış törenine, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Fethiye Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengül, Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Yardımcısı Avukat Melis Türk, Fethiye Adliyesi Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Avukatlar ile Fethiye Adliyesi personeli katıldı.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …