Çarşamba , Nisan 24 2024

FETHİYE TURİZMDE EN ŞANSSIZ İLÇE

Çalış-Der Başkanı Mete Ay, ” Büyükşehir farklı bir siyasi parti, ilçe belediyesi farklı, hükümet farklı bir siyasi partiden ve biz hala altyapıyı, sivrisinek ilaçlamasını konuşmak zorunda kalıyoruz” dedi

3 dönemdir Çalış Turizm ve Tanıtım Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, Bazı ülkelerin Türkiye’ye yönelik yaptırımları sebebiyle turizmin biraz ivme kaybetti. Ay, Fethiye’nin turizmde emsal ilçelerin 7 yıl gerisinde olduğunu belirtti. Fethiye’de altyapı sorunlarını dile getiren Mete Ay, “Fethiye Dünyanın en güzel ama en şanssız ilçesidir. Neden? Büyükşehir farklı bir siyasi parti, ilçe belediyesi farkı, hükümet farklı bir siyasi parti olduğunda maalesef hizmet alımında; özellikle alt yapı ile ilgili çok önemli sorunlar yaşıyoruz. Ve altyapının eksik olduğu bir yerde turizmi gerçekleştirmek gerçekten çok zor. Hizmet almada sorun yaşayan Türkiye’nin en şanssız ilçesiyiz. 21. Yüzyıldayız hala sinekle boğuşuyoruz. Hala denizin kirliliği ile temizliği ile mücadele ediyoruz. Acaba deremize arıtmadan pis su mu atılıyor gibi şeyleri konuşuyoruz. 21. yüzyıldayız bunları artık konuşmamalıyız. Buraya 1 tane fazla turisti nasıl getirebilirizin arayışı içinde olmalıyız. Turizmde Fethiye olarak diğer ilçelere baktığımızda 5-7 yıl geriden gidiyoruz. Yani yapılması gerekenlerin 7 yıl geriden gitmesi. Bir Akyaka’dan, bir başka ilçeden 7 yıl geride olmak, benim evladımın yahut Fethiyeli gençlerin 7 yıl geriden gitmesi, demek. Bu çok büyük bir kayıp” dedi.

Seydikemer’in ilçe olarak Fethiye’den ayrılması ile Fethiye’nin sadece turizmle anıldığına değinen Mete Ay, “Fethiye’nin de turizmle anılması Ölüdeniz ve Çalış’la mümkün. Bizim önceliğimiz 1 tane turisti Fethiye’de misafir etmek. Bunun için tanıtıma önem veriyoruz. Fethiye’de kaymakamlık, belediye ve diğer STK’larla çok güzel bir birlikteliğimiz var. Herkes elinden geldiği kadar fuarlara katkı sağlıyor. Geçen sene mesela, İstanbul Fuarını Behçet Başkanımız, Fethiye Belediyemiz yaptı. Ticaret Odamız Ankara Fuarında çok önemli destekler verdi. İzmir Fuarına hep beraber imece katıldık ve başarılı oldu” dedi.

Çalış plajının nesli tükenmekte olan caretta carettaların üreme yaptığı 18 noktadan birisi olduğuna vurgu yapan Mete Ay, sezon başında kumsalı baştan aşağı temizlediklerini ve kum kalitesini iyileştirdiklerini belirtti. Mut Deresi çalışmasıyla başlayan körfezin temizliği çalışmasının belediyeleri ve hükümeti yakından ilgilendirdiğini söyledi.

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …