Cumartesi , Nisan 20 2024

Tam Kapanmaya Siyasilerden Yorumlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı 17 günlük tam kapanma kararına muhalefetten ilk tepkiler, “kararın doğru olduğu ancak geç kalındığı” yönünde. Esnafa ve dar gelirlilere yönelik maddi destek açıklanmaması da tepkilere yol açtı.

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı 19:00’dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi 05.00’e kadar sürecek ‘tam kapanma’ kararına göre, kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak, okullarda yüz yüze eğitime ara verilecek, şehirler arası seyahat sadece zorunlu hallerde yapılabilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, alınan kararın zamansız olduğunu belirtirken, İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban ise, güvencesiz bir kapatma kararı açıklamalarında bulundu. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ise, kararın oldukça yerinde olduğunu belirterek, esnaf bayram sonrası tamamen açılabilmek için bu kararı bekliyordu” dedi.

“KARAR DOĞRU AMA ZAMANSIZ”

Alınan kararın virüsle mücadele kapsamında doğru olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “ Millet olarak bu kapanmaya tamamen hazırlıksız yakalandık. Bu kapanmanın daha önceden bilgi verilmesi gerekiyordu. Ama pandeminin sonuçlanması için doğru alınmış bir karar. Kesinlikle bu yasağın olması gerekiyordu. Aslında bu karar daha önce alınması gerekmekteydi. Yinede geç alınmış bir karar değil. 17 günlük kısıtlama sürecinde insanların ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı yönünde ve insanlara nasıl destek olunacağı çok önemli. Biz Cumhuriyet Halk Partisi İlçe örgütü olarak, şimdiden hazırlıklarımıza başladık. Kaymakamlığa dilekçe vererek izin alma girişiminde bulunduk. İlçemizdeki ihtiyaç sahiplerine kumanya dağıtımı yapacağız. Bunun yanında gazete dağıtımı yapacağız ve sokak hayvanlarını da unutmayarak mama dağıtacağız” diye konuştu.

“AKP HÜKÜMETİ SON ÇIRPINIŞARINI YAŞIYOR”

Pandemi ile mücadele kapsamında AK Partinin çok başarısız çalışmalar yaptığını da söyleyen CHP’li Demir, “Tam kısıtlama kararı alınırken, halkın düşünülmediği her halden belli. Örneğin kısıtlamalarda bankalar muaf, yani açık. Ama halk evlerinde kapalı. Esnafın, ödenmesi gereken çeki, kredisi ve faturaları var. Bankalar açık tamam. Ama esnafın geliri yok. İş yeri kapalı. Yani vatandaşın cebinde para yok. Ama ne hikmetse, ödemeler kapalı değil. Bu konuya aklı sır ermiş değil. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, biz bu durumun yanlış olduğuna inanıyoruz. AKP hükümeti gerçekten son çırpınışlarını yaşıyor. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. En üstten en tabana kadar telaş içindeler. Gittiklerinin de farkındalar” ifadelerinde bulundu.

“GÜVENCESİZ BİR KAPANMA”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam kapanma açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban ise, “Aşınızı oldunuz, kongrenizi yaptınız, cenazelerinize gittiniz, yürüyecek bahçeleriniz, makinelerle sayılan paranız, ne kadar kötü yaparsanız yapın kaybetmediğiniz işleriniz var. Halka ucuz ekmek büfesini, Karadeniz’e yeşili çok gördüğünüz bugün “GÜVENCESİZ” kapatma açıkladınız” paylaşımında bulundu.

“ESNAFIMIZIN BEKLEDİĞİ BİR KARAR İDİ”

Açıklanan kararın beklenmekte olduğunu ifade eden AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk ise, “Bilindiği üzere Covid-19 salgını hayatımıza gireli bir yılı geçti. 14 aydan bu yana bütün Dünya ülkeleri bu salgınla mücadele ediyor. Mutasyonlarla karşılaştık. Hindistan’da vakalar her geçen gün artıyor ve kötüye gidiyor. Bizim ülkemizde de son zamanlarda vaka sayısında artış olmuştu. Covid-19 virüsünden kurtulmak, salgının yayılmasına karşı önlem almak için toplum sağlığı açısından  tam kapanma kararı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Zaten toplumda da böyle bir beklenti vardı. Özellikle ilçemiz gibi turizm bölgesi olan illerde bu daha da önem arz etti. Önümüzde üç aya yakın bir sezon var. Geçmiş yıllarda olduğu gibi olmasa da, yani kısa bir sezon olsa da, bu sezonu kaybetmemiz gerekiyor. Sezonu kaybetmektense 17 günlük kapanmayı tercih eder durumdaydık. Esnaflarımızın da talepleri bu yöndeydi. Eğer bu beladan kurtulacaksak, hep beraber özveride bulunalım. Tabiki sıkıntılar oluyor. Toplum yararı açısından ve sağlık açısından bu kapanmanın faydalı olacağını düşünüyorum “ dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …