Cuma , Nisan 19 2024

Fethiye Belediyesi’ne Teşekkür Ettiler

Fethiye Belediyesi tarafından Karagedik Mahallesi’nde 240 nolu uygulama bölgesinde yaklaşık 120 dönüm alanda 3194 sayılı imar yasasının 18. madde uygulama işleminin ardından mahalle sakinleri Fethiye Belediyesine teşekkür ettiler.

Fethiye İlçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesi, Karagedik Mahallesi’nde uygulamaya konuldu. Vatandaşlar 240 nolu uygulama bölgesinde yaklaşık 120 dönüm alana uygulanacak İmar Kanununun, hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesini istiyor.

Karagedik Mahalle Muhtarı Niyazi Canözü, “Biz yaklaşık 16-17 seneden beri bu, imar planını bekliyorduk. Burada çok mağdur vatandaşlarımız vardı. Çocuğunu okula götüremeyen, tarlası kışın suyun içinde kalan vatandaşlarımız vardı.  Ama en sonunda Fethiye Belediyesi 3194 Sayılı İmar Kanununun şuanda başladılar. Artık yollara da başlayacağız. Çünkü Karagedik Mahallesinde gerçekten çok ciddi sorunlarımız vardı. Bu konuyla ilgili Fethiye Belediyesine çok teşekkür ediyorum. İmar planına çok ihtiyacımız vardı. İnşallah vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bundan sonra belediyemiz özellikle yan yol açımında da katkı yaparsa çok memnun oluruz”  dedi.

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında tarım arazilerini imara açamayan ve buralarda ev yapamayan Karagedik halkının bu mağduriyetinin de ortadan kaldığına dikkati çeken Canözü, “2014 yılında tarım koruma yasası çıktı. Vatandaş burada bir ev yaptırmak istediğinde maalesef ev yaptıramıyorlardı. Şimdi 18. Madde uygulandı. Bir mahalle muhtarı olarak şuna çok seviniyorum. Biz 21. Yüzyılda yaşıyoruz. Gece kondu mahallesi değil de modern evler yapılarak, depreme dayanıklı evler yaparak, planlı projeli evler yaparak mahallemin daha düzgün ve modern bir mahalle olacağını görüyorum. Karagedik Mahallesi’nin çehresi bu imar planı uygulamasından sonra çok daha değişecek ve daha güzel olacak. 18. Madde uygulaması mahallemize alt yapı getirecek. Bu çok önemli. Bence hizmet 1 ise 10 olacak” diye konuştu.

Emekli postacı Fethi Avcı, “Mahallemiz için iyi oldu. Memnunuz. İmar planı geçtiği için yerlerimiz daha çok değerlenecek. Bence geç bile kalındı, bunun daha önce geçmesi lazımdı. Yollarımız açılacak. Bundan sonra Karagedik Mahallesi daha modern bir yer olacak. Fethiye Belediyesine teşekkür ederiz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …