Cumartesi , Nisan 27 2024

FETAV, Fethiye’nin Çocuk Seslerini Arıyor

Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı’nın (FETAV), Fethiye’nin çocuk seslerini arıyor.

2 yıl önce FETAV’da Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk Serbest tarafından başlatılan çocuk korusu yeni seslerini arıyor. Pilot okul seçilen Fethiye Gazi İlkokulu 3 ve 4’üncü sınıf öğrenciler arasından yapılan elemeler gün boyu sürdü. Çocuk korosunun oluşturulacağını duyan öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Çocuklar, Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk Serbest yönetiminde piyano eşliğinde hünerlerini gösterdi. Seslerini beğendirmek ve koroya girmek isteyen öğrenciler, büyük heyecan yaşadı.

Proje hakkında bilgi veren FETAV Çocuk Korosu Koordinatörü Sezer Çelik, “FETAV Çocuk Korusu için pilot uygulaması başlattık. İlk önce 2015 yılında Patlangıç İlk ve Orta Okulu öğrencilerin seslerini dinleyip ses taraması yaparak 1 hafta içerisinde festivalde sahne almalarını sağladık. Akabinde bütün okulları dolaştık ve sesi güzel olan ve isteyen çocuklara duyurusunu yaptık ve şuanda da süren bir koromuz var. Bu yıl pilot okul olarak Gazi İlköğretim okulunu seçtik. Çünkü ilköğretim okullarında müzik öğretmeni olmadığı için böyle bir farkındalık yaratamıyorlar. Herkesin okulunda kendini lanse edebilmesi için bir koro kurmak istiyor. Bizde bu koroyu kurmada yardımcı oluyoruz, sahneletiyoruz ve daha sonra hazır bir koroları oluyor. Kendilerini etkinliklerde veya özel günlerde, bayramlarda temsil edebiliyorlar” dedi.

Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçısı Esra Arslantürk Serbest, “Fethiye’de şehrin içerisinde antik bir tiyatro var. Restorasyon çalışmaları bittiğinde gelecekte Antik Tiyatroda çok güzel konserler ve etkinlikler olabilir. Operalar, tiyatrolar, orkestralar, senfoniler çok güzel konserler gerçekleştirilecek. Fakat Fethiye’nin bu konserleri gerçekleştirirken bilinçli seyirci kitlesine ihtiyaç var. Önüne gelen sanatçıyı doğru değerlendirip doğru anlamayabilmesi için. Biz de bu mantıktan yola çıkarak seyirci kapasitesi geliştirmek, çok sesli müziği yaymak yaygınlaştırmak amacıyla 2015 yılında FETAV yöneticileri ile birlikte böyle bir proje başlattık. Ve bu proje FETAV çocuk korosu adı altında devam ediyor. Pilot okullar seçerek bu her yıl devam edecek. Şenliklerle desteklenecek. Performansla gösteriler yapılacak ve halka yayınlanacak. FETAV Çocuk Korosu bu kadar zamandan beri gerçekten önemli işlere imza attı. Senfonide, opera sanatları sevenleri derneğinin çalışmalarında, bir takım konserlerde 100 ses çocuk korosu ya da 100 ses korosu adı altındaki çalışmalarda festivallerde görev yapıyor. Ve Fethiye’yi temsil ediyor. FETAV Çocuk Korosu sadece FETAV’ı değil Fethiye’yi temsil ediyor. Antalya’da birçok kişi FETAV’dan haberdar” diye konuştu.

Fethiye Gazi İlkokulunda 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri arasından seçmeler yaptıklarını belirten Esra Aslantürk Serbest, “3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri arasında seçme yapıyoruz. Çünkü aldı seviyeleri bu çocuklar için çok daha uygun oluyor. Çocuk Korosu oluşturmak için hem onlara hizmet etmiş olacağız. Çift taraflı yararlanıcılık. Onlara biz çocuk korosu yapmış olacağız ve şenlikte hep beraber müzik köprüsünü oluşturmuş olacağız” dedi.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …