Cuma , Nisan 19 2024

Eşen Çayı Yatak Tanzimi İşinde Sona Yaklaşıldı

Aydın Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü Eşen Çayı Korubükü Mahallesi yatak tanzimi işinde sona yaklaşıldığını bildirdi.

DSİ 21. Bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Doğal ve beşeri yollarlarla dere ve çay yataklarının dolması insan yaşamını olumsuz etkilemektedir. Çalışmalarda ki amaç bölge tarım arazileri ile yerleşim yerlerini su baskınlarından korumaktır.  Esen Çayı Korubükü Mahallesi Yatak Tanzimi işinde 3 dozer, 1 hitachidraglyn, 1 beko ile 1350 metrelik kısmın ıslahı gerçekleşmiş olup, %97’lik kısım tamamlanmıştır” denildi.

ÖREN KÖYÜNÜ TAŞKINLARDAN KORUYORUZ

Öte yadan, Aydın Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü, Muğla-Seydikemer Ören köyü Yavlak Deresi ıslah çalışmalarında %99’luk kısmının da tamamlandığını belirtti. Doğal ve beşeri yollarlarla dere ve çay yataklarının dolması insan yaşamını olumsuz etkilemekte olduğunu kaydeden DSİ  21. Bölge Müdürlüğü; “Çalışmalarda ki amaç bölge tarım arazileri ile yerleşim yerlerini su baskınlarından korumaktır.Muğla – Seydikemer Ören Köyü Yavlak Deresi işinde kazı çalışmaları ve kargir duvar imalatı tamamlanmış olup, korkuluk imalatları devam etmektedir. 1155 metre çift taraflı kargir duvar ve 11 adet brit imalatı yapılmıştır.” İfadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …