Perşembe , Nisan 25 2024

Kaymakam Şahiner’i Ziyaret Ettiler

Avrupa Birliği Erasmus programı kapsamında gençlerin kötü alışkanlıklardan spora teşvik edilerek uzak tutulması amacıyla THK ve Başkent Sportif Havacılık Kulübü Derneği öncülüğünde 10 ülkeden gelen 50 öğrenci Fethiye ve çevresini gezerek sportif çalışmaları izledi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, aralarında Türkiye’den gençlerin de bulunduğu öğrencilere Fethiye ve çevresi hakkında bilgiler aktardı. Yabancı uyruklu gençler, Fethiye’yi ilk kez gördüklerini, adeta aşık olduklarını, hayran kaldıklarını ve  en kısa sürede tatile gelmek istediklerini kaydettiler.

Gençlerin spora teşvik edilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla THK ve Başkent Sportif Havacılık Kulübü Derneğinin öncülüğünde hazırlanan AB Erasmus programı ile Fethiye’ye gelen 10 ülkeden gençler, Fethiye ve çevresinin doğal güzelliklerine hayran kaldılar. Uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan gençlerin uzak tutulmaları için spora teşvik edilmeleri yönünde AB Erasmus projesi hazırlandı. THK ve Başkent Sportif Havacılık Kulübü Derneği öncülüğünde hazırlanan proje ile birlikte Türkiye, Bulgaristan, İtalya, Gürcistan, İspanya, Letonya, Litvanya, Portekiz, Polonya ve Romanya’dan gelen çoğunluğu bayan 50 öğrenci, Fethiye ve çevresini gezerek sportif çalışmaları da yerinde izlediler. THK Fethiye Şube Başkanı ve Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Mustafa Özkaya,  Başkent Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Mercan, Zift Hayat Boyu Öğrenme ve  Eğitim Derneği Başkanı Barış Baytok ve proje eğitmeni Nuri Bilirgen ile birlikte Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i ziyaret eden 50 kişilik öğrenci grubu ve yetkililere Kaymakam Muzaffer Şahiner tarafından Fethiye’nin turizm ve tarımsal değerleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Gençlerin özellikle yamaç paraşütü sporu yapmasını da tavsiye eden Kaymakam Muzaffer Şahiner, kendisinin de bu sporu yaptığını, Babadağ’dan Ölüdeniz’e tandem(ikili) uçuş gerçekleştirdiğini ifade etti. Yabancı uyruklu öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Kaymakam Muzaffer Şahiner, ”Fethiye ve çevresinde çoğunluğu İngiliz olmak üzere 5 bin 500 yabancı uyruklu vatandaş yaşamaktadır. Yamaç paraşütünden su sporlarına, raftingden Likya yolunda traking ve diğer spor dalları da Fethiye’de gerçekleşmektedir. Yaz mevsiminde bölgemiz yoğun bir turist ağırlamaktadır” dedi.

Yabancı uyruklu gençler Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’e ”Fethiye’yi harika bulduk. Çevresindeki yemyeşil dağlar, körfez, hele Ölüdeniz ve yamaç paraşütü bizi buraya çekti. Adeta aşık olduk. En kısa sürede uzun süre kalmak için tatile geleceğiz” ifadelerini kullandılar. Kaymakam Şahiner, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından proje eğitmeni Nuri Bilirgen, ”Başkent Sportif Havacılık Kulübü Derneği öncülüğünde hazırlanan AB Erasmus projesi kapsamında 10 ülkeden 50 öğrenci 1 hafta boyunca spora teşvik edilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulması projesi ile Fethiye ve çevresini gezip bu projeye destek olmaktadırlar” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …