Salı , Nisan 16 2024

Fethiye Belgesel Günleri Hazırlıkları Başladı

Ortaklar Öğretmen Okullular (ADABELENLİLER) Derneği, Fethiye Temsilciliği tarafından 2016 yılından başlayarak, Fethiye’de “Fethiye Belgesel Günleri” adı altında bir belgesel film gösterimi etkinliği düzenlenmektedir.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde 30 Ocak 2016 tarihinde yazar, şair ve hukukçu olan Adabelenli arkadaşımız, Fethiyeli hemşerimiz Sayın Sabri Kuşkonmaz’ın yönetmenliğini de yaptığı “Kayadan Kopmadık” adlı belgesel filmin gösterimi ile başlayan bu etkinlik,  2017 yılında Sinema ve tiyatromuzun usta oyuncusu Erkan Can’ın katılımıyla  geliştirilmiş, Makedon müzisyen Elena Hristova, beş ayrı Balkan ülkesinden şarkılar seslendirmiştir.

Fethiye Belgesel Günleri ikinci yılla birlikte belli bir izleyici sayısına ulaşmış, gereken ilgiyi uyandırmıştır. Ancak, izleyiciler arasındaki genç sayısın azlığı, gençleri kültür ve sanata yönelmek olan temel amaçlarımızdan birisine yeterince ulaşılamadığını göstermiştir.

Kültür sanat alanında, en genel anlamda ülkenin ulusal ve uluslararası boyuta sahip olduğu düzey, ülkenin gelişmiş düzeyinin açık bir göstergesidir. Bu açıdan, kültür sanat etkinliklerinde gençlerin yer almasını sağlanmasını ulusal bir görev olarak değerlendirmekteyiz.

Yakın zamanda açıklanan, kitap okuma oranları, insanların sinema ve tiyatroya gitme sıklıkları gibi istatistiklerde çok gerilerde olmamız bizleri üzmektedir. Gençlerin, öğrencilerin kültür ve sanat etkinliklerine katılmaları için bizleri farklı bir yol izlemeye yöneltmiştir.

Gençlerimizin Fethiye Belgesel Günlerine katılımını sağlamak için liseler/liseliler arasında  belgesel film yarışması düzenlenmiştir. Gösterime değer görülen belgeselleri çeken gençler ve okulları ödüllendirilecek ve belgeseller Fethiye Belgesel Günlerinde gösterime alınacaktır.

Fethiye’nin kültür hayatına yeni bir renk getireceğine inandığımız belgesel günlerini 3’üncüsü  20 ve 21 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenecektir. Etkinliğimizin bu yılki temasını “kadın” olarak belirlenmiştir. Göstereceğimiz belgeselleri “Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği” ile belgeselciler derneğinin de görüş ve önerini alarak belirleyeceğiz.

ADABELENLİLER paylaşmak, birlikte üretip birlikte tüketmek ve dostluğu yeni kuşaklara aktarmak için başlattıkları yolculuğun önemli bir durağını geçmişlerdir. Doğdukları topraklara ellerinden geldiğince bir katkı sunmayı, yedikleri ekmeği, içtikleri suyu ve soludukları havayı hak etmeyi bir borç ve görev bilen ADABELENLİLER, birlikte olurlarsa çok şeyler başarabileceklerini, daha fazlasını da yapabileceklerini, hayal denilen şeyi gerçekleştirebileceklerini, hayatı ve ülkemizi yeniden örgütleyebileceklerini ve geleceği bambaşka biçimde yeniden kurabileceklerine inanmaktadırlar.

Fethiyeli ADABELENLİLER, Fethiye temcilcisi Abdullah Taşcıoğlu’nun geçen yıl yapılan etkinliğin açılış konuşmasında ifade ettiği üzere,  ADABELENLİLER Fethiye Belgesel Günlerini  önce ulusal, sonra da uluslararası bir festivale dönüştürme çabalarını ısrarla sürdürmektedir.

Fethiye’nin kültür hayatına yeni bir renk getireceğinden emin olduğumuz. Fethiye Belgesel Günleri, İmece kültürümüzle düzenlenmektedir.  ADABELENLİLER, Fethiyemizde yaşayan hemşerilerimizi imecemize katılmaya ve 20 ve 21 Nisan 2018 tarihlerinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezini doldurmaya davet etmektedir.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …