Çarşamba , Nisan 24 2024

Belediyespor Yönetiminden Açıklamalar!

Türkiye Basketbol Ligi’nde oynanan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor-Merkez Efendi Belediyespor maçı öncesinde, karşılaşma devam ederken ve devre arasında iki takımın bazı yöneticileri ile karşılaşmayı izlemeye gelenler arasında arbede yaşanmasının ardından Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Yönetim Kurulu basın açıklaması yaptı.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; “Tüm dünyanın ve ülkemizin çok ciddi bir sağlık tehdidi altında olduğu bugünlerde herşeye rağmen sadece basketbol “oyununa” odaklanmaya çalışırken, 17 Mart 2020 akşamı Fethiye’de oynanan L.H. Fethiye Belediyespor – Merkezefendi Belediyesi maçının ertesi günü konuk ekip yönetiminin gerçekleri tahrif etmeye, Temsilci raporları doğrultusunda zaten alacaklarından emin oldukları cezayı azaltma amacıyla Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ilgili kurullarını etkilemeye matuf beyanlarını üzülerek okuduk.

Belki de 20 yıllık Kulüp tarihimizde ilk kez, tamamen Merkezefendi Belediyesi basketbol takımı yöneticilerinin provokatif tutumlarından kaynaklanan ağız dalaşı nedeniyle kamuoyu bildirisi yayınlamak zorunda kaldığımız için üzgün olduğumuzu peşinen belirtmek isteriz. Olayların başlangıcı aslında, ilk yarıda Denizli’de oynanan maçta da aynen şimdi Fethiye’de yaptıkları gibi, Merkezefendi Belediyesi basketbol takımının Başkanlık makamını işgal eden zat ile takım başantrenörünün hem sahadaki oyuncularımıza, hem benchimize, hem de Protokoldeki yöneticilerimize ve destekçilerimize sözlü tacizlerinden ve hakaretlerinden kaynaklanmıştır. Denizli’deki ilk maçta rakip takımın başantrenörü,  Genel Kaptanımıza, yardımcı antrenörümüze, tüm benchimize galiz küfürler savurmuştur. Aynı kişi bu küfürlerine maç bitiminde de devam etmiştir. Bunlara o gün maçı protokolde en ön sırada izleyen Denizli’de görevli Devlet ve Belediye yetkilileri de şahit olmuşlardır. Özellikle genç sporculara örnek olması gereken bu küfürbaz zat, ertesi gün başantrenörümüzü bizzat arayarak pişmanlığını iletmiştir. Aynı maçta, biri kadın olmak üzere iki Belediye Başkanının yan yana dostça maç izlemelerini bile göz ardı eden, rakip Kulübün başkanlık makamını işgal etmekte olan zat ise, hem takımımıza, hem de Protokoldeki ve tribündeki taraftarlarımıza küfürler etmiştir. Bu çirkinlikleri bugüne dek kamuoyunun ve Basketbol Federasyonu’nun önüne getirmeyişimizin yegâne sebebi, sadece ve sadece basketbola olan sevgimizden ve saygımızdandır.

17 Mart 2020 akşamı seyircisiz oynanan maçta yaşanan sözlü tartışmalar ise yine tamamen rakip takımın Başkanının provokatif ifadelerinden ve davranışlarından kaynaklanmıştır. Bu zat Protokol tribünündeki bir kişinin kendisine küfrettiğini iddia etmesine ve ilgili şahsı maç sonunda adlî makamlara şikayet edeceğini söylemesine rağmen maç bitiminde bir anda ortadan kaybolmuştur. Aynı şahıs Protokol tribünündeki sehpaların üzerine çıkarak Fethiye protokolünde yer alan şahıslara yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmıştır. Tüm bunlara rağmen, Kulübümüzün bir yöneticisi ortamın sakinleşmesi amacıyla maçın ilk çeyreğini konuk yöneticilerin arasında izlemiştir. Tüm bu yaşananlar, video görüntüleri ve fotoğraflarla da sabittir. Maç esnasında her iki takım oyuncuları arasında olumsuz herhangi bir durum yaşanmamıştır. Ancak maçın ikinci çeyreğinde yaşanan bir pozisyon sonrasında konuk ekibin 99 numaralı oyuncusu, ABD’li oyuncusu ve başantrenörü masa hakemlerinin önüne kadar gelerek Protokol tribününde yer alan, aralarında Fethiye Belediye Başkanı, Kulüp yöneticileri, Gençlik ve Spor İl Müdürü, İlçe Müdürü, Ak Parti İlçe Başkanı, CHP İlçe Başkanı gibi izleyicileri söz, mimik ve hareketleriyle tahrik etmişler, buna rağmen bu şahıslar sadece oyunlarına bakmaları yönünde sesli olarak ikaz edilmişlerdir.

Sonuç itibarıyla, basketbolun sadece bir oyun olduğu gerçeğinden uzak, basketbol sporunu kişisel hırslarına ve hesaplarına alet etmeye çalışan, sıkıştıkları anda avukatlık mesleğinin ardına sığınmaya çalışan kişilerin bu camiada yeri olmadığına inanıyoruz.

Fethiye’de basketbol kervanı yürümeye devam edecektir.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …