Cuma , Nisan 19 2024

Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümünde; tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de çelenk sunma töreni düzenlendi. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada korona virüs salgını tedbirleri kapsamında sadece çelenk töreni yapılacağı, diğer etkinliklerin ise iptal edildiği bildirilmişti.

Alınan önlemler kapsamında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla Fethiye’de sade bir çelenk töreni organize edildi. Fethiye Şehitler Anıtı önünde gerçekleşen törene Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Sedat Karabay, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Şahin ve diğer yetkililer katıldı.

Programda ilk olarak çelenkler anıta sunuldu. Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ile Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelenkleri sırasıyla anıta sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptığı konuşmada, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz devletimizin baş tacıdır. Kamu kurum ve kuruluşları olarak her zaman onların emrindeyiz. Alınan tedbirler nedeniyle programlar sınırlı tutuldu. Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği şahsında tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

BAŞKAN KARACA’DAN ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ’ AÇIKLAMASI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıldönümü olması nedeniyle Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca açıklamalarda bulundu.

Başkan Karaca 18 Mart Şehitleri Anma günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’yle ilgili yaptığı açıklamada, “105 yıl önce aziz milletimizin İtilaf Devletleri’ne karşı büyük bir mücadele ile kazanmış olduğu Çanakkale Deniz Zaferi’nde hayatını kaybeden şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin tüm dünyaya kanıtlanmasının 105. Yılı olan bugün, maalesef ki tüm dünyanın geçirdiği zor süreç sebebiyle, gerçekleştirilen resmi tören dışında herhangi bir etkinlik olmayacak. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yılını kutluyor, aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …