Salı , Mart 19 2024

Başkan Saatcı’nın Fethiyespor Yorumu

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, basın mensuplarının Fethiyespor’daki kötü gidişatla ilgili sorusu üzerine açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN SAATCI, “FETHİYESPOR’UN BAŞARIYA SUSAMIŞ, AÇ, ‘ÖNCE PARA’

DEMEYEN SPOR ADAMINA İHTİYACIMIZ VAR”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın açıklamaları şu şekilde oldu; “Hem Fethiye kamuoyunun hem de bizlerin Fethiyespor’dan beklentileri farklıydı. Bu dönemde kötü başladık. Futbol kulüplerinde bir adet vardır. İşler kötü gidince önce hoca, sonra tekrar hoca sonra yönetim gider. Aç, başarıya susamış, parayı ikinci planda tutan, alacağı peşinatın veya garantinin peşinde değil de ‘bu takıma ben bir şeyler katayım ondan sonra para işini konuşalım’ diyen bir spor adamına ihtiyacı var Fethiyespor’umuzun! Levent hocayla benim bir sorunum yok. Mesaj atmış ben de yazdım. Dün akşam ben telefonumu ilk kez kapattım. Ömründe beni aramayan ne kadar ama milletvekili ama eski bakan ama siyasetçi ama menajer hepsi bir isim öneriyor. Mustafa Başkan’dan bizim beklentimiz çok fazlaydı. Niye? Soyunma odasından geldi. Kaptanlık yaptı. İdarecilik yaptı. Geçen yıl başkanlık deneyimi yaşadı. Bu dönem daha tecrübeli ve birikimli sezona başladı. Hoca değişikliğinden sonra inşallah her şey yoluna girer diye umut ediyorum. Fethiyespor yönetimi ‘doğru’ yapar diye düşünüyorum. Temennim taraftarımızın rahat bir şekilde maç seyrettiği, alkışladığı bir takımın sahada olmasıdır. Play Off – şampiyonluk bunu bir kenara koyalım, geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız sıkıntıları yaşamadan bir sezon geçirelim, ben buna razıyım! Şimdilik bunları söylüyorum…”

BAŞKAN SAATCI, “KENDİ TAKIMINA İDDAA YAPAN SPORCUYA İHTİYACIMIZ YOK!”

Basın mensuplarının Fethiyespor’un ekonomik durumuyla ilgili sorusunu cevaplayan Başkan Saatcı, “Sadece Fethiye’nin değil, Türkiye’de her kulübün dünya kadar borcu var. Galatasaray 2 milyar bandında, Fenerbahçe zaten batmış. Beşiktaş diğerlerine göre az da olsa iyi durumda. Buna rağmen Beşiktaş küçülmeye gidiyor. Ne olursa olsun, alt yapının önemi çok fazla. Alt yapıdan çıkan veya alt yapı için araştırılan futbolcuların parlatıp da satılması şuan çok değerli. Her sezon başı yeni takım yaparak, her devre arasında yeni takım kurarak düze çıkma şansımız yok. Fethiyespor’un kongresi olduğunda borcu 3 milyon civarıydı. Sanırım şimdi 5 milyon civarında! Bu para nasıl ödenecek? Fethiye’nin Fethiyespor’a vereceği sosyal vergi belli. Yeni bir sponsor bulma şansı zor! Siyaseten söylemiyorum buna inanın! Yani en azından Fethiyespor’un elinde 850 – 900 bin TL civarında gelir sağlayan Uğur Mumcu Parkı vardı. Parkomat’tan çok para kazanmasa da, psikolojik etkisi vardı. Bunlar da büyükşehir tarafından Fethiyespor’un elinden alınınca ne yapacak takım? 900 bin TL az para mı? Ben hiçbir kulüp başkanı arkadaşıma, ‘sen başkan ol sana şu parayı vereceğim’ demedim. Nasıl yapacağım? Ekonomik yönde de Fethiyespor kötüye gidiyor. Herkes aklını başına alacak. Kendi takımına iddaa yapan, ‘önce para’ diyen sporculara ihtiyacımız yok. Sporcunun yüreğinde Fethiyespor olacak!..” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Karaca, Bozyer ve Esenköy’deydi

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Bozyer Mahallesinde vatandaşlarla bir …