Cuma , Mart 29 2024

Daha Kolay Başvuru Yapacaklar

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile ARTI KOBİ Danışmanlık arasında Oda üyelerine yönelik protokol imzalandı. Protokole göre ARTI KOBİ danışmanlık FTSO üyelerine vereceği geçmişe dönek SGK prim teşviki hesaplanması işlemlerinden yalnızca %10 komisyon alacak.

27 Mart 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7103 sayılı ‘Vergi Kanunları İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’ kapsamında tüm şartları taşıdığı ve hak kazanabildiği halde yararlanmadıkları istihdam prim teşviki, desteği ve indirimlerinden yararlanmayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin geriye dönük olarak tüm teşviklerden yararlanmasını sağlamak amacıyla FTSO ile Aykut Bütün – Artı Kobi Danışmanlık firması arasında danışmanlık ve destek hizmetleri protokolü imzalandı.

Artı Kobi Danışmanlık firması sahibi Aykut Bütün, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladıkları sözleşme ile ilgili olarak: ‘7103 sayılı kanun ile personel çalıştıran işletmelerin, faydalanamadıkları yada yanlış faydalanmış oldukları SGK teşvikleri yeniden hesaplanarak 2011-2018 Mart ayı dahil aralığında çıkan yeni rakamlar SGK tarafından mahsuplaşmak suretiyle geri ödeneceği belirtilmişti. Bu kanun ile başvuru süresi getirilmiş ve şu anda başvurular bitmiş olup, hesaplanan rakamlar üzerinden işletmelerin bildirgeleri ek-asıl-iptaller oluşturularak SGK sistemine yüklenmeye başlanmıştır. Bu uygulama geriye dönük SGK teşviklerinin ödenmesi şeklinde adlandırılmıştı, 2011-2018 Mart ayı dâhil olmak üzere. Mart ayından sonraki aylar cari dönem olarak adlandırılmaktadır. Yani Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında da işletmeler personelleri için SGK’ya bildirgelerini yükleyip, teşviklerden faydalanmak istemişlerdir. SGK teşviklerinin fazla ve karışık olması, yeni teşvik maddelerinin gelmesi ve personellerin bu teşviklerden hangisinden faydalanırsa en fazla rakamı alabilirin iyi hesaplanamaması nedeniyle cari dönem içinde de işletmelerin SGK’dan alacakları olduğunu hesaplamalarımızda gördük. 7103 sayılı kanunda geriye dönük SGK teşviklerinin hesaplanması ve mahsuplaşmasından başka, cari dönemde oluşacak SGK teşviklerinin de 6 ayı geçmeyecek şekilde düzeltilerek SGK sistemine yüklenmesi halinde bir sonraki ödemede mahsuplaşılacağı belirtilmiştir” dedi.

FTSO Başkanı Osman Çıralı’da üyelerin hem yeni düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olması hem de devletin sunduğu teşvik ve desteklerden faydalanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri; Aykut Bütün – Artı Kobi Danışmanlık firmasının vereceği danışmanlık ve destek hizmetlerinden 1 yıl süresince faydalanabilecek.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …