Cuma , Nisan 26 2024

Arıcan’dan Tanıtıma Köstek!

Fethiye’de yıllardır birlik ve beraberlik mesajı adı altında toplanılmaya çalışılan tanıtım ve fuar düzenlemeleri yapılıyordu. 1 Nisan 2018’de yapılacak olan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yüzenden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası mevcut Başkanı Akif Arıcan tarafından Mavi Grup’ta mücadele ettiklerinden dolayı Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği ve Ölüdeniz Çevre Koruma Turizm ve Güzelleştirme Derneği’ne davet götürülmedi. Oda kendi başına Dernekler de kendi başının çaresine baktı. Travelexpo Ankara Fuarı’nda Fethiye tanıtımı bölük börçük yapıldı.  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın stantını çok az sayıda ziyaret edilirken Çalış ve Ölüdeniz stantlarına yoğun katılım oldu.

Travelexpo Ankara Fuarı 22-25 Mart 2018 tarihleri arasında Ankara’da Fuarına Fethiye’den Dernekler ve Oda ayrı ayrı katıldı. 1 Nisan 2018’de yapılacak olan oda seçimleri yüzünden Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Fethiye’nin iki güzide derneğine Çalış ve Ölüdeniz’i yok saymaya kalktı. Bu iki bölgenin Ankara’daki fuara katılmaması için davet ettirmediği iddia edildi. Ölüdeniz Çevre Koruma Turizm ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Mümtaz Kökten; “Bizler daha önce Fethiye Mücavir alanları içerisinde bulunan oda, dernek vakıflar olarak hep birlikte fuarlara katılmak için bir arada buluşuyorduk. Ama 22-25 Mart tarihlerinde yapılan Ankara Turizm Fuarı’na davet edilmedik. Ben de odayı arayarak, durumu sorguladım. Bana davet ilgili fuarla olan işler konusunda bilgi vermemesi üzerine kendi imkanlarımızla 40 metrekarelik bir stant kiralayarak  Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği ile birlikte bölgemizin tanıtımını gerçekleştirdik. Stantımıza çok yoğun ilgi oldu. Üyelerimizin menfaatleri gereği yapılması gerekenleri yaptık. Ticaret ve Sanayi Odasının stant düzenlemesi ve stanttaki kişilerin fuarla ilgisinin az olmasından dolayı ziyaret akını onlara azdı. Bu davranış bölgemize getirdiği zararı oltaya koymaktadır. Seçim gelir geçer ama bölgemiz ve işletmelerimiz devamlılığı sağlamak zorundadır. Kırmızı Grubu temsil eden Arıcan’ın egosu burada da ortaya çıkmıştır. Biz bunun yanlış olduğunu, yeni yapılacak olan fuarlarda birlik ve beraberliğin devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. Kimsenin buyruğu ve boyunduruğu altında değiliz” dedi.

Travelexpo Ankara Fuarı 22-25 Mart 2018 tarihleri arasında Ankara’da ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Kültür ve Turizm potansiyeli açısından önemli bir destinasyon olma özelliği taşıyan Ankara’da yapılan fuarın bölge ve ülkemiz turizmine katma değeri yaratacağı ve tanıtımına büyük katkılar olacağı düşünülmekte olup, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmektedir. 22 – 25 Mart 2018 tarihleri arasında, ATİS Fuarcılık tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB, ATİD, ATO, TAV, ANTOD desteği ile ATO Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda, 10:00 – 19:00 saatleri arasında 3. Uluslararası Turizm Fuarı TRAVELEXPO Ankara gerçekleşti.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …