Cuma , Nisan 26 2024

Aldan; “CHP Yapıcı Bir Partidir”

CHP Fethiye İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılan geçen  ve önceki dönemlerde  CHP Muğla Milletvekili olarak başarılı çalışmalara imza atan Ömer Süha Aldan gazetemiz muhabirinin sorularına yanıt verdi. Aldan açıklamasında “CHP gibi Türkiye’nin eski partilerinden biri kolay kolay dağılamaz. Belli dönemlerde dönemsel krizler olabilir. Ama CHP belli dönemlerde kendini yenileyerek çıkmıştır. CHP 95 yıldır ayakta kalmasının en büyük sebebi kendisini süreç içinde yenileyebilme yeteneğidir. Diğer partiler bir süre sonra tıkanırlar. Ve tarihin tozlu sayfalarında yok olup giderler. Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Yerel seçim genel iktidara gidişte en önemli argümandır. Nitekim AKP o yerel seçimin ekmeğini yiyerek bir anlamda iktidar olmuştur. Şimdi zor bir dönemden geçiyoruz. Önemli sorunlarımız var ülke olarak. Biz şunu arzularız, CHP yapıcı bir partidir. Çünkü Cumhuriyeti düşünür. Cumhuriyetin kurucu partisidir. Türkiye’de ki insanlarla hep barışık bir partidir. Devleti, insanı önemseyen bir partidir. Bu partiden zarar gelmez. Bu partiyi böyle basit siyasi sözcüklerle rencide edilmeye kalkınmasın, önem verilsin” diye konuştu.

“AMERİKA’NIN BÜYÜK BİR İHTİMALLE BAŞKA BİR TALEBİ VAR”

Amerika ile yaşanan krizİ ve rahip olayını sorusunu yanıtlayan Ömer Süha Aldan  “Rahip Brunson casusluk suçundan tutuklu, tutukluluk halinin sürekliliğine karar veriliyor. Ama Amerika tarafından bir açıklama geliyor, birdenbire ev hapsi koşuluyla bırakılıyor. Ve hakkında 8-10 tane suçlama var. Ne gariptir ki Enis Berberoğlu devlet sırrı üzerindeki casusluk belgesini  ifşa ettirdi veya birine verdi diye, ne gariptir ki hala tutuklu. Amerikalıya olunca yollar açılıyor” diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Geçmiş Dönem Milletvekili Ömer Süha Aldan, Amerika ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilmesine sebep olan, Amerikalı papaz Andrew Brunson’un durumunu değerlendirdi.  Ömer Süha Aldan, yaptığı açıklamada “Bu işin çok nedenleri var. Ama ben Türkiye’de pek konuşulmayan açıdan bakacağım olaya. Acaba sadece rahip Brunson olayı mıdır bu mesele? İkincisi ise Amerika’da yerel seçimler var ve Trump oraya güçlü girmek istiyor gibi düşünceler ortaya atılıyor. Ben bu düşüncelerin ötesinde şeyler olduğunu düşünüyorum. Rahip Brunson hakkında söylentiler var ve gerçeklik payı yok bunların. Dosyada da bir bilgi yok ama yaygın olarak konuşulan başka bir durum var. Bu kişinin önemli bir CIA elemanı olduğu, hatta bir gün gelecekte CIA başkanlığına kadar gelebilecek yetenekli bir istihbaratçı olabileceği söylentileri var.  Bu kişi 2016 yılında tutuklandı yani 15 Temmuz’un hemen sonrasında tutuklandı. Şimdiye kadar Amerika hiçbir şey söylemedi. Arada cılız bir sesle perde arkasında birtakım görüşmelerle bu bizim vatandaşımız bunu bırakın dendi. Şimdi bunu gündeme getirilmesinin başka bir nedeni olmalı. Amerika’nın büyük bir ihtimalle başka bir talebi var. Bu talebin yerine getirileceği yönünde bizim taraftan olumlu bir şey gitmiş gibi görünüyor. Bu yapılmayınca rahip Brunson üzerinden bir hareket başladı. Burada bir trajedi de var aslında. Mesela rahip Brunson casusluk suçundan tutuklu, tutukluluk halinin sürekliliğine karar veriliyor. Ama bir açıklama geliyor Amerika tarafından, birdenbire ev hapsi koşuluyla bırakılıyor. Ve hakkında 8-10 tane suçlama var. Ne gariptir ki Enis Berberoğlu devlet sırrı üzerindeki casusluk belgesini ifşa ettirdi veya birine verdi diye, ne gariptir ki hala tutuklu. Amerikalıya olunca yollar açılıyor. Amerika’nın en önemli özelliği kendi çıkarlarını düşünür. Dünya umurunda bile değildir. Devasa şirketler var, hatta ABD bile yok dev şirketler var. Şöyle düşünelim onlar kendilerini Dünya’nın Tanrıları olarak görüyorlar. Bu yapı böyle bir yapı” dedi.

 

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …