Salı , Nisan 23 2024

AK Parti’de; “Kocadon” Süprizi Olabir mi?

AK Parti 2019 yerel seçim belediye başkan adayları merak ediliyor. AK Parti belediye başkan aday adaylık başvuruları sona ermesiyle birlikte şimdi gözler AK Parti’nin 31 Mart 2019 belediye başkanlık seçimleri için adaylarına çevrildi. Dün Ankara’da yapılacak ve 20 ilin Belediye Başkanları açıklanacaktı ama Muğla ileri tarihe ertelendi. Peki Neden, Cumhuriyet Halk Partisi henüz adayını açıklamadığı için ertelendiği, Pazartesi günü ismi açıklanan kişinin de Ankara’ya varmak üzereyken geri çağrıldığı öğrenildi. AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olabilir mi?. CHP’den gösterilmez ise neden olmasın!….   

Peki AK Parti belediye başkan adayları ne zaman belli olacak? AK Parti belediye başkan aday isimleri kimler? AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye  başkan adayı kim oldu? İşte bu soruların yanıtları aslında 30 Kasım tarihini ve CHP’nin adayını açıklamasıyla netlik kazanacak. Pazartesi günü bir isim beyan edildi ve sosyal medyada tebrikler kabul edildi.

Muğla adayı kim?

Ama bu sevinç Ankara yolunu tamamlamaya yetmedi. İsmi açıklanan İl Sağlık Müdürü İskender Gencer’e yola çıkması ve Salı günü yapılacak grup toplantısına yetişmesi için haber gelmişti. Ama yolu tamamlamaya az bir kilometre kala isminin ve Muğla ilinin adayının açıklanmayacağı bilgisi geldi. Kendi özel aracı ile yola devam eden Gencer geri döndüğü öğrenildi. İşte bu isime haber geldiği ve isminin açıklanacağı belirtilmesine rağmen neden geri dönmesi istendi. Çünkü Muğla ilinde yıllardır bir CHP ağırlığı ve birinci parti özelliğini taşıyan parti daha adayını açıklamamıştı. Ve oranın açıklayacağı isim netleşmeden Ak Partide açıklanacak isim CHP’nin elini güçlendirecekti. Birde bu haberi sadece Ak Parti beklemiyor ki!. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon  2 yıl önce  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklamıştı.

Birde destek turların da “Ben adayım” Aday adayım demiyordu. CHP’nin muhtemel adayı Mevcut Başkan Dr. Osman Gürün olması bekleniyor. İşte hal böyle olunca siyasette dengeler değişiyor ve renkler ve partiler değişe bilecek sanırım. İşte dananın kuyruğu  o zaman kopacak. AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon olabilir mi?. Bu gelişme biraz bu düşünceyi destekler durumda olduğunu gösteriyor. Kocadon için Ak Parti ve İyi Parti kapılarını açmış durumda. Ama siyasette günler belki de farklılık getirebilir. Sayın Mehmet Kocadon ben benliğimi ispat edeceğim diyebilir mi? der. Nasıl olacak Kocadon bağımsız adayım Ak Parti aday çıkartmasın kazandıktan sonra rozet takabilir mi? takar. İşte bu tür atakların yaşanması göz önünde bulundurulduğu için CHP’nin adayını açıklaması beklenme kararının alındığını öğrendik. Salı günü yapılan AK Parti grup toplantısında bugün aralarında Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerinde bulunduğu 17 ilin belediye başkan adayları açıklanacaktı. Ama Muğla listeden çıkartıldı. TBMM’deki haftalık grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 19 ildeki belediye başkan adaylarını açıkladı. İşte isimler Afyon Adayı – Mehmet Zeybek -Ankara – Mehmet Özhaseki – Balıkesir ‘de açıklanmadı. Bingöl – Erdal Arıkan – Çanakkale – Ayhan Gider – Çankırı – Hüseyin Boz – Çorum – Halil İbrahim Aşkın

Eskişehir – Buran Sakallı – Hatay  – İbrahim güler – İzmir – Nihat Zeybekçi

Karaman – Mahmut Sami Şahin – Konya – Uğur İbrahim Altay

Mardin – Mehmet Vecdi Kahraman – Muş – Feyat Asya – Sakarya – Ekrem Yüce – Sivas – Hilmi Bilgin – Tokat – Eyüp Eroğlu – Trabzon – Murat Zorluoğlu olarak belirlendi. Muğla ili ile Balıkkesir illeri daha sonraki bir tarihe ertelendi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …