Salı , Nisan 23 2024

100 Yılın 100 Başarılı Kadınlarından Biri

‘100 Yılın 100 Başarılı Kadınlarından Biri’ kitabının yazarı Nif Mahallesi eski muhtarı Ergül Türkmen, kitabını CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu için imzaladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu’nun daveti üzerine CHP Fethiye İlçe Binasına gelen Nif Mahallesi eski muhtarı Ergül Türkmen, burada yazdığı ‘100 Yılın 100 Başarılı Kadınlarından Biri’ isimli kitabı Kullukçu ve parti üyelerine imzalayıp armağan etti.

1999-2009 yılları arasında iki dönem muhtarlık yapan Nif Mahallesi eski muhtarı Ergül Türkmen, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu’ya davet nedeniyle teşekkür etti.

2009 yılında muhtarlık seçimlerine girmediğini ve ardından kitap yazmaya başladığını anlatan Türkmen: “Hayatımı yazdım. Çünkü ben bu kitabı yazmakla şarj oldum. Liderlerin kaygısı olmaz, tasası olmaz, sorunu olmaz, o hep sorun dinler, kaygıları, insanların üzüntülerini dinler. Ben herkesi dinledim ama otupta benim şu sıkıntım var diyebileceğim birini bulamadım. Kitabın arkasında bellidir; herkesi dinledim ama beni de kalem dinledi… Hayatımı yazdım ve 2015 yılında Muğla’da 100 yılın 100 başarılı kadınlarından biri seçildim. Bana bu başarıyı neye borçlusun diye sordular. Bu başarıyı önce sabır, dürüstlük, özgüven buna borçluyum. Ve bütün kadınlar da okusun, insanlar böyle muhtar olmuyor, böyle hayata kavuşmuyorsun, böyle huzura, rahata tok inmiyorsun. Merdivene yorula yorula çıkıyorsan bir yerlere de yorula yorula, üzüle üzüle acılarını yutarak geliyorsun” diye konuştu.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu: “Nif Mahallesi eski muhtarı Ergül Türkmen’in yazmış olduğu eserini Fethiyelilere hatırlatmak anlamında kendisini davet ettik. Kendisi bizleri kırmadı. Çok yakın bir zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına seçme ve seçilme hakkı verdiği günü geride bıraktık. Ergül abla, çok güzel bir örnek. Fethiye’mizde kadın muhtar olarak seçilmiş ve görevini layıkıyla yerine getirmiş fakat bir takım sağlık sorunları nedeniyle seçime girmedi. Görevi genç Ferhat arkadaşımıza devretti. Ben Ergül ablaya bu eseri bizlere kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında sağlık, mutluluk diliyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …