Çarşamba , Nisan 24 2024

1. Fethiye Ölüdeniz Bahar Buluşması Başladı

Fethiye Belediyesi ve STK’ların destekleriyle 1. Fethiye Ölüdeniz Bahar Buluşması, sezona merhaba etkinliği Dünyaca ünlü Ölüdeniz plajında başladı. Paraşüt akrobasi ve THK tarafından paramotor gösterilerini turistler ilgiyle izledi. Pazar gününe kadar sürecek etkinlikler animasyon gruplarının gösterileri,  paraşüt akrobasi ve mehter takımı konseriyle devam edecek.

Ölüdeniz’de 1 Mayıs’tan itibaren sezona ‘merhaba’ diyen yamaç paraşütçüleri, 2017 turizm sezonuna hızlı giriş yaptı.

Tatillerini geçirmek için Fethiye’yi tercih eden Uzak Doğulu ve Rus turistler, Ölüdeniz sahillerini de doldurmaya başladı. Dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezlerinden Babadağ’a yamaç paraşütü yapmak için gelen Uzak Doğulu ve Rus turistler, 2017 sezonuna nefes getirdi. Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız, yaz sezonunun beklemedikleri şekilde güzel başladığını ifade etti.

Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız; “2017 yılı turizm sezonumuza da resmi olarak 1 Mayıs itibari ile başladık. Yöremize şuan özellikle Asya ülkelerinden ve Rusya’dan bol miktarda turistler gelmeye başladı. Yaz sezonu hiç beklemediğimiz bir şekilde ve çok güzel bir şekilde başladı. İnşallah bu durum ilerleyen günlerde de böyle devam eder” diye konuştu.

Babadağ’ın aynı zamanda single (tekli) paraşüt pilotlarının eğitim merkezi olduğunu belirten Yıldız; “Her yıl özellikle sezon başlarında ve sezon sonlarında çok miktarda single (tekli) eğitim okulları bölgemize gelmektedir. Onlarda Babadağ ve Ölüdeniz’deki güzellikleri görmeye başladılar. Çevre temizlikleri, güvenlikler ve hizmeti görmeye aşladılar ve bundan da oldukça memnunlar. Hemen hemen tüm ülkelerden singleciler Fethiye’ye gelip Babadağ’dan atlayışlarını yapıyor ve yapmaya da devam edeceklerdir. Yamaç paraşütü sektörümüzde bu yıl çok yeni ve güzel gelişmeler oldu. Geçen yıl hem sezonun kötü gitmesi, hem de rekabetin fazla olması yamaç paraşütü sektörünü çok kötü etkilemişti. Bu yıl 6 büyük şirketimiz bir araya gelerek, tek bir çatı altında birleşti. Dolayısıyla bu durum rekabeti ortadan kaldırdı. Bununla birlikte Babadağ’daki güvenlik önlemleri boş kalmıştı. Biz bu durumu Kaymakamımız Ekrem Çalık ile görüşerek buradaki güvenlik zayiatını kooperatif olarak kendimizin yapabileceğini aktardık. Bir rapor hazırladık ve kendilerine sunduk. İnşallah bu görevi de bizlere verirlerse, biz Babadağ’daki güvenliği de ört dört yaparak, sezonumuzu oldukça mutlu ve güvenli geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan uzun çalışmalar sonrası ihalesi geçtiğimiz ay yapılan ve yakın zamanda yapım aşaması başlatılacak olan teleferik konusuna da değinen Ölüdeniz Yamaç Paraşütü ve Pilotlar Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız, “Teleferik projesini inceledik. Çok güzel bir proje. Özellikle Fethiye’ye bölgesine ciddi katkılar sağlayacaktır. Elbette paraşüt sektörüne de çok büyük katkılar sağlayacaktır. Kısa sürede hem Babadağ’a ulaşım sağlanacaktır, hem de bunun yanında müşterilerimizin güvenli bir şekilde yukarıya çıkıp geri dönmeleri sağlanacaktır. Sadece paraşütle atlayacaklar için değil, yukarıya çıkıp manzarayı izlemek isteyen kişilerinde kullanabileceği bir proje. Bunun için proje yerinde yapılan ve hizmete hitap edecek bir projedir. İnşallah yapımı yakın zamanda başlar ve tez zamanda bitirilerek kullanımına başlanılır. Emeği geçen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına, Güç Birliği üyelerine ve herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Türk Hava Kurumunun bu yıl yine kurs açarak pilot yetiştirdiğini söyleyen ve pilot sayısının 250’yi geçtiğini söyleyen Celal Yıldız, “Yamaç paraşütü camiasının yaşadığı en büyük sıkıntı her yıl pilot sayısının artmasıdır. Yeni gelen bu pilotların çok iyi eğitim almadan göreve başlamalarıydı. Önceki dönemlerde gelen arkadaşları aramıza alarak yetiştirdik ve kendilerini geliştirdiler. Yakın zamanda Türk Hava Kurumu bir kurs daha açarak 20 civarında daha pilot eğittiler. Bunlarda sektöre girmek üzereler. Yeni gelen arkadaşlara da biz gerekli desteği vererek, kendilerini istenen tecrübeye ulaştırmak konusunda yardımcı olacağız. Ama Türk Hava Kurumunun bu çalışmalarının bir an önce sonlandırılması lazım Çünkü bölgede ne kadar fazla pilot olursa, kaldırmayan fiziki şartlar dolayısıyla istikrar olarak çok artmaya başlamıştır” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …