Cumartesi , Nisan 27 2024

Karaca, Taşyaka Mahallesi’ndeydi

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Taşyaka mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Karaca, Taşyaka’daki konuşmasında çok önemli bir hamle yaptı.

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  halk buluşmaları kapsamında Taşyaka’da vatandaşlarla biraraya geldi. Karaca, soğuk havaya rağmen mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmasında son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.

Karaca vatandaşlara hitabında; “Son günlerde bazı adaylar dedikodu makinası gibi çalışıyor. Biz kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Bu güzel yerde yaşayan hiç kimseyi üzmeye, germeye kimsenin hakkı yok. Özellikle son günlerde bakıyorum, bazı adayların mitinglerinde hep bir nefret söylemi… Neden insanlara sevgi eli uzatmıyorsunuz? Ben 5 yıl boyunca hiç kimseye kime oy verdin? Bize neden vermedin? Nerelisin? Kimlerdensin? diye sormadım. Kavganın kimseye faydası yok. 52 yaşındayım, aleyhimde bir tek dava yok. Belediye konularında bir yanlışım varsa, işte mahkemeler orada.

Buradan açık davetimdir. İsteyen tüm adaylarla canlı yayına çıkmaya hazırım. Yüreği yeten, buyursun!” ifadelerini kullandı.

MUHTARDAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Halk buluşmasının başlangıcında Patlangıç mahalle muhtarı Ali Cabbar söz alarak; “Mahalle muhtarı olarak ve şahsım adına Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya ve ekibine çok teşekkür ederim. Belediyemiz bu dönem Hıdırlık’ta bir park açtı, mahalle halkı her gün çayını orada demleyip içiyor. Eski dönemde yarım kalan, Mustafa Pekin caddesinde bir park vardı, bu dönemde o park da tamamlandı. Mahallemizde bu dönem hep güzel şeyler oldu. Elektrik kesintileri çok sık olurdu. AYDEM’e müracaat ettik. Belediye kazı yapmamıza izin verirse, yardımcı oluruz dediler. Belediye de onay verince, gerekli çalışmalar yapıldı, elektrik hatları yer altına alındı. Artık elektriklerimiz kesilmiyor. Şimdi biraz üstyapı çalışması gerekiyor. O da yapılınca mahallemiz çok daha güzel olacak. Topçular tarafında elektrik sorunumuz var. Nisan ayı başında AYDEM orayı da halledecek. Yine bir okul ihtiyacımız vardı. Arsasının hazırlanması için yine belediyemiz yardımcı oldu ve inşaat için hazırladı.Yeni dönemde bu sayede bir de okulumuz olacak” dedi.

TAŞYAKA’YA SPOR KOMPLEKSİ

“Muhtarlarımız ile aile gibiyiz. Sürekli irtibat halindeyiz. Dolayısıyla bu çalışmaların ya da ihtiyaçların hepsinden haberimiz var.” diyerek konuşmasına başlayan Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca; “41 mahallemizin hepsine ayrım yapmadan hizmet götürmeye çalışıyoruz. Taşyaka’da, Yüksek Okul’un orada 10 dönümlük arsada Büyükşehir Belediyesi ile birlikte spor kompleksi yapacağız. Sadece bir vatandaşla hukuki bir durum vardı, o konu da çözüldü. Muğla Büyükşehir Belediyesi başkan adayımız Ahmet Aras ile daha yeni konuştuk ve burası için söz aldık.” ifadelerini kullandı.

DEBBOY’A NİKAH SALONU

Görüyoruz, düğün salonları çok pahalı, nikah salonumuz ise yetersiz. Debboy mevkiine yapacağımız ve Belediye tarafından işletilecek komplekste 400 kişilik bir nikah ve düğün salonu olacak. Mahallerimizdeki sosyal tesisleri çoğaltacağız, anahtarlarını muhtarlarımıza teslim edeceğiz. Bu sosyal tesislerde düğün, dernek, nişan ücretsiz olacak.

SOSYAL BELEDİYECİLİK BUDUR

Göreve geldiğim ilk gün, ilk Meclis oturumunda aldığım karar şudur: Bütün cenaze hizmetleri ücretliydi ama bizim ilk geldiğimizde Meclis’te aldığımız kararla ücretsiz oldu. İnsanların en acılı günlerinde kefendi, kabir ücretiydi, şuydu buydu uğraşmaları yazıktır, günahtır.

2019 yılında göreve ilk başladığımda, ekonomisi zayıf olan bütün yurttaşlarımızın yanında olacağımızı söylemiştim. Her yer özelleştirilmişti. Koylar özelleştirilmişti. Biz 3 tane halk plajı açtık. 6. Halkevimizi Üzümlü’de geçen hafta açtık. Biz çayı 1 TL’ye, kahvaltıyı 45 TL’ye vermeye devam ediyoruz ki, Türkiye’de bunun başka örneği yok. Önümüzdeki dönemde emeklilerimiz, dar gelirli yurttaşlarımız için projelerimize devam edeceğiz. Çünkü biz sosyal demokrat CHP’li belediye olarak bunu yapmakla mükellefiz.

Kurduğumuz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile onbinlerce aileye çeşitli şekillerde destek olduk. Bu müdürlüğü ilk defa biz kurduk. Sadece Fethiye’de değil, çevre ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine de el uzattık. Kimin neye ihtiyacı varsa, yardımcı oluyoruz. Bu yardımları siyasi kimliklere göre yapmıyoruz. Sadece Fethiye’de değil, çevre ilçelerde de ihtiyacı olan kim varsa yardımcı oluyoruz. Deprem bölgesinde de binlerce depremzedeye ulaştık.

Kurduğumuz Aşevi ile her gün yüzlerce büyüğümüze, ihtiyaç sahibine 3-4 çeşit yemek çıkartıp evlerine kadar götürüyoruz. Evlerinde traşları yapılıyor, ev temizliği yapılıyor, alışverişleri yapılıyor.

Üzümlü’de yeni açtığımız Yumurta Üretim Çiftliği ticari amaçla açılmadı. Orada üretilecek yumurtalar her gün anaokulundaki yavrularımıza ücretsiz dağıtılacak. Bunu bile eleştirenler oldu.

BELEDİYE PARSELLERİ HEP SATILMIŞ

Gençlik Merkezi gibi büyük projelerimiz için büyük yerlere ihtiyacımız var. Kendisi de sosyal demokrat olan Özer Olgun büyüğümüz zamanında üretilen parseller bizden önceki dönemde hep satılmış. Büyük projelerimiz için yer satın almamız gerekiyor. Bugünün değeriyle 50 milyonluk yer almak zorunda kaldık. Otopark yapmak istiyoruz. Bunu da kamulaştırmak zorundayız.

Şu an devlete bir kuruş borcu olmayan, vergi ve sigorta borcu olmayan belki de tek belediye, Fethiye Belediyesi’dir. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bir tane parsel satmamıştır. Bakın ben birçok proje hayal ediyorum ama o projeleri yapmak için bir tane büyük yerimiz kalmamış, bizden önce hep satmışlar.

Muğla makasının arkasında bulunan alana Gençlik Merkezi yapacağız. Bunun için projemiz tamamlandı, ruhsatı aldık. Ücretsiz müzik kursları olacak, kafesi olacak, kütüphanesi olacak. Buralara atanamayan öğretmenlerimizi alacağız. Öğrencilerimizin üniversite burslarını da bizler sağlayacağız. 500 üniversite öğrencisine burs veriyoruz, bu sayıyı 1000’e çıkarmak istiyoruz.

FEN İŞLERİMİZ ÖRNEK OLDU

Örnek bir sosyal belediyecilik yaparken, diğer yandan, 1 milyon 700 bin metreküp asfalt döktük, kaplama yaptık. Tam 1 milyon metrekareye yakın kilit parke döşedik. En kısa zamanda Yüksek Okul’un olduğu bölgedeki üstyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Kendi asfaltımızı üretmek için asfalt üretim tesisi kurduk. Burada 100 Milyon TL’lik asfalt döktüğümüz takdirde, 42 milyon tasarruf ediyoruz. Çünkü kendimiz yapıyoruz.

Belediyeye 60’ın üzerinde yeni araç aldık. Fethiye’ye 100 yılda 1 tane biyolojik arıtma tesisi yapılırken, biz hem Ölüdeniz, hem de Fethiye arıtma tesisinin kapasitesini iki katına çıkardık. Şu an itibariyle, Ovacık, Ölüdeniz, Hisarönü ve Fethiye merkezde altyapı sorununu çözmüş durumdayız.

Bu hizmetleri yaparken, zaten zor durumda olan halkımıza yüklenmedik. Muğla’da en düşük katı atık bedelini biz aldık. İlk zamanlarda metrekare’si 30 – 40 lira olan parke taşı, 400 lira’ya yükseldi.  Belediyeler emlak vergilerini 4 yılda bir kez güncelleyebiliyorlar. Biz bu olağanüstü şartlarda bile emlak vergisinde sadece % 10’luk artış yaptık. Bu vergiyi yüzde 500, yüzde 1000 artıran belediyeler olduğunu biliyoruz.

Pazaryeri mahallesinde inşa ettiğimiz Güneş Enerji Sistemli Pazar alanından 8 milyon TL’lık elektrik satmış ve 3 milyon TL kar etmiş durumdayız.

HUKUK MÜCADELELERİ

Daha önce sahil bandındaki bütün kafeler, restoranlar Hollandalı birilerine verilmişti. Bu konuda büyük bir hukuk mücadelesi verdik. O dönemdeki Savcımıza ve Kaymakamımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların da destekleriyle sahil bandını söke söke geri aldık. Şimdi sahil bandından 7 milyon TL gelirimiz var.

Göcek’te 400 milyon değerindeki arazimize çökmüşlerdi. Doğuş Holding ile büyük bir mücadeleye giriştik. Dava açtık ve geçmişe dönük tazminat kazandık. Orman Bakanlığı bizim 8500 metrekare büyüklüğünde, denize sıfır bu arazimize “orman arazisi sınırları içinde” diyerek el koymak istedi. Tam 1.5 yıl hukuk mücadelesi verdik, onu da kazandık. Artık tapusu bizde. Başlangıçta 130 bin TL olan kirası şimdi 1.5 milyon oldu. İşte biz tüm harcamalarımızın kaynağını bu şekilde belediyenin parasını koruyarak yapabildik. Belediyenin hiçbir yerini eşimize dostumuza peşkeş çekmedik.

MÜFETTİŞLER DAVUL TOKMAĞINI BİLE SAYDILAR

Tüm bunları yaparken, şu ana kadar belediyemize tam 79 tane müfettiş geldi, bizi adeta ablukaya aldılar. Çok şükür hiçbir şey çıkmadı. Ama gelen müfettişler çöp tenekelerinin sacını, parke taşlarının boyunu, çocuk parklarındaki kauçukların kalınlığını bile ölçtüler. Bandodaki davulun tokmağını bile saydılar. Belediye şirketinin depolarını tekrar tekrar kalem kalem saydılar. Ama davalık olacak bir tek şey bile bulamadılar.

Ben sizden bir söz  istiyorum. Eğer bu başkan kimseyi ayrıştırmadıysa, oy verdi vermedi demediyse, namusu ve şerefiyle çalıştıysa, yolsuzluk yapmadıysa, 31 Mart’ta sizden destek istiyorum. “ şeklinde konuştu.

About egegazetesi

Check Also

FTSO MECLİSİ, İŞKUR TEŞVİKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclisi, Nisan ayı Olağan toplantısında Çalışma ve İş Kurumu …