Cuma , Mart 29 2024

Uyum Mahalle Buluşmaları

İçişleri bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Uyum Mahalle Buluşmaları gerçekleştirildi. İçişleri bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen “Uyum Mahalle Buluşmaları”nın 23.sü Fethiye’de gerçekleştirildi.

Birlikte yaşam kültürünün oluşturulması ve farklı kültürlerin birbirilerini daha iyi tanıması amacıyla düzenlenen etkinliğe; Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe OK, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Muğla İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner çok sayıda bürokrat, yerel halk ve yabancı misafir katıldı.

Programın açılışında konuşan Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe OK: “Göçün bin türlü derdi var en hafifi ölümdür. Hayat kadar ölüm de gerçek. Ülkemizde 192 farklı ülkeden yaklaşık 5 milyon insan var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmişte olduğu gibi bugünde gelecekte de bir vesile ile ülkemize gelen hiçbir yabancının boynunu bükmemiş yüzünü düşürmemiştir.” dedi.

Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu: “Her işin kendi vakti var. Muhakkak ki vatanınızda istikrarlı huzur ve refah dolu günleriniz gelecektir. O zamana kadar burada yaşadığımız sürece birlikte kardeşçe yaşamak için; Türkçe öğrenin çünkü birbirimizi tanımanın yolu birbirimizi doğru anlamaktan geçer.” şeklinde konuştu.

Muğla İl Göç İdaresi Müdürümüz Mehmet Kavuk İse : “ Uyum, yabancı misafirler ile bulunduğu ülkemiz arasında manevi bir köprü oluşturmaktadır. Yabancı misafirlerin bulunduğu ülkede yaşama tutunmaya çalıştığı her noktada var olan uyum,  iyi yönetilmesi durumunda içinde birçok güzelliği barındırarak kültür zenginliği oluşturmaktadır.” dedi.

Yerel toplum ve yabancı toplum tarafından sunulan gösteriler ve kültürel etkinliklerin gerçekleştiği program, Fethiye Kültür Merkezi Çini ve Halı Standı Yörük Kültürü ürünleri sergisi ve Resim Sanatçısı Elisabeth Petronella Sally Cordez ve Hugo AndreRolandLACAZE’nın Resim sergisinin gezilmesi ile başladı.

Doğru Bilinen Yanlışlar ve Yabancıların Hak ve Yükümlülükleri ile ilgili bilgilendirme sunumunun yapıldığı etkinlikte; Mahalle filmi gösterimi ile Doğru Bilinen Yanlışlar video gösterimi de gerçekleştirildi.

Türk Halk Sanatçısı Adem Kazan’ın müzik dinletisi ve halk oyunu ekibinin sahne aldığı programda, Suriyeli Obydah Kenan ve Afganistan uyruklu Shahram Hussaını’nın başarı hikâyelerine de yer verildi.

Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok ve Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu programdan önce Muğla İl Göç İdaresi Fethiye Çalışma Grup Başkanlığını ziyaret ederek denetimlerde bulundu.

Yerel halk, yabancılar ve yerel yöneticilerin bir araya geldiği Uyum Mahalle Buluşması etkinliği ile sosyal uyum konusunda duygu ve düşüncelerin sohbet eşliğinde ifade edilmesi hedefleniyor.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …