Perşembe , Nisan 18 2024

“Her Şey Savunmayla Başladı”

Türkiye Basketbol Liginin yeni takımlarından Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, lige fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Fethiye Belediyespor baş antrenörü Alkım Ay yaptığı açıklamada, “İlk yarıda savunma olarak istediğimiz düzeye çıkamadık. Hücumda kötü tercihler yaptık ve rakibimiz çok yüksek yüzdeyle şut attı” dedi.

Mütevazı bir bütçeyle sezona başlayan ve ligin açılış haftasında Ankara deplasmanında Anadolu Basket’i 101 – 98 mağlup eden Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, kendi evinde geçen maçta ligin en favori ekibi olarak gösterilen İzmir Petkimspor’u, 78 – 72 yenmişti. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ligin ilk iki haftasında 179 sayı atıp 170 sayı yiyerek iki galibiyetle puan tablosunda 3. sıraya yerleşti.

TBL 2. haftasında kendi evinde Petkim karşısında üç çeyrek boyunca geride olmasına rağmen son çeyrekte müthiş bir geri dönüş yakalayarak 78-72’lik galibiyete ulaşan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor baş antrenörü Alkım Ay yaptığı açıklamada, “İlk yarıda savunma olarak istediğimiz düzeye çıkamadık. Hücumda kötü tercihler yaptık ve rakibimiz çok yüksek yüzdeyle şut attı. Maalesef devreye 50 – 34 gibi ciddi bir farkla geride girdik. Ancak ikinci yarı savunma düzeyimizi yükselttik, 3 ve 4. periyotlarda sadece 11’er sayı yedik. Savunmamız bize hücumda da özgüven sağladı ve hafta boyunca yaptığımız hazırlıkları sahaya yansıtabildik. Son çeyrekte de seyircimizin coşkusu ve desteğiyle ligde evimizde oynadığımız ilk maçımızı kazanarak 2 galibiyetle sezona iyi bir başlangıç yapmış olduk” dedi.

Ay; “İyi çalışan, karakterli ve disiplinli bir oyuncu grubuna sahibiz.”

Alkım Ay açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Ligin başındayız, bu dönemde herkes herkesi yenebilir. İyi çalışan, karakterli ve disiplinli bir oyuncu grubuna sahibiz. Birlikte oynamaktan keyif alıyoruz. Maçın skoru ne olursa olsun kazanıp kaybetmekten önce, son düdüğe kadar savaşmaları gerektiğini oyuncularımıza sürekli hatırlatıyoruz. Onlar da hiçbir zaman bu mücadeleden vazgeçmiyorlar. Lig uzun bir maraton, rakiplerimizin hepsi çok iyi ve değerli takımlar. Biz her hafta üzerine koymaya çalışacağız. Bunun için de çok çalışmaya devam ediyoruz.”

Üçüncü Maç Konyaspor ile Deplasmanda

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Türkiye Basketbol Ligi’nin 3. haftasında, 26 Ekim Cumartesi günü saat: 16.00’da, Türkiye Basketbol Ligi’nin bir diğer şampiyon adayı Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Konyaspor ligin ilk haftasında kendi sahasında Gemlik Basketbol’u 89 – 67 mağlup ederken, ikinci hafta maçında Akhisar Belediyespor deplasmanında 74 – 57 kaybetmişti. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un Konyaspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma, Youtube’dan naklen izlenebilecek.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …