İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, Göcek Mahallesi’nde bulunan Osmanağa Koyu’nda yürütülen kıyı projesine ilişkin bölgeyi ziyaret etti. Koyların rantın değil halkın olduğunu kaydeden İlçe Başkanı Turgutoğulları, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.
Konuyla ilgili olarak yazılı açıklamada bulunan İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, Fethiye’nin her köşesinin bırakılan bir miras değil gelecek nesillerin emaneti olduğunu altını çizdi. Fethiye’nin doğasını ve denizini savunmak adına sahada mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan İlçe Başkanı Turgutoğulları, Fethiye’nin sahipsiz olmadığını söyledi.
İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları açıklamasında, “İyi Parti Fethiye İlçe Başkanlığı olarak, ilçemizin eşsiz doğasının bir parçası olan Osmanağa Koyu ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Fethiye’nin her bir köşesi, bizlere miras değil, gelecek nesillerin emanetidir” şeklinde ifadeler kullandı.
İlçe Başkanı Turgutoğulları açıklamasına şöyle devam etti: “Bu bağlamda, Osmanağa Koyu özelindeki duruşumuzu şu temel ilkeler çerçevesinde kamuoyuna sunarız:
1- Doğanın Korunması ve Ekolojik Denge
Osmanağa Koyu, sadece bir coğrafi nokta değil; Fethiye’nin nefes aldığı, biyoçeşitliliğin korunduğu ve ekosistemin bozulmaması gereken bir değerdir. Bu bölgede yapılacak her türlü planlama, bölgenin ekolojik dokusuna zarar vermemeli, aksine bu dokuyu korumayı esas almalıdır. Betonlaşmanın ve plansız yapılaşmanın doğuracağı geri dönülmez zararların karşısındayız.
2-Kamu Yararı ve Halkın Erişimi
Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış olan kıyıların halkın kullanımına açık olması ilkesi, bizim kırmızı çizgimizdir. Osmanağa Koyu, Fethiyelilerin ve misafirlerimizin özgürce faydalanabileceği bir alan olarak kalmalıdır. Buranın kapalı kapılar ardında rant odaklı projelere kurban edilmesine, halkın girişinin kısıtlanmasına veya sadece belirli bir kesimin kullanımına sunulmasına asla müsaade etmeyeceğiz.
3- Sürdürülebilir Turizm Anlayışı
Fethiye bir turizm kenti olabilir ancak turizm, doğayı katlederek değil, onu yaşatarak yapılmalıdır. Osmanağa Koyu gibi bakir alanların “turizm geliştirme” adı altında tahrip edilmesi, aslında uzun vadede Fethiye turizmine vurulacak en büyük darbedir. Biz, doğayla barışık, çevre dostu ve sürdürülebilir bir turizm modelini savunuyoruz.
Net çağrımızdır. Buradan yetkililere ve ilgili kurumlara sesleniyoruz… Osmanağa Koyu üzerinde planlanan her ne varsa, şeffaf bir şekilde halkla paylaşılmalıdır. Fethiye halkının rızası olmayan, doğayı hiçe sayan ve kamu yararı gütmeyen hiçbir projenin yanında olmayacağız. İyi Parti olarak, Fethiye’nin doğasını, denizini ve geleceğini savunmak için tüm gücümüzle hem sahada hem de hukuki zeminde mücadelemizi sürdüreceğiz. Fethiye sahipsiz değildir, Osmanağa Koyu rantın değil halkındır!”
Ege Gazetesi Fethiye Bölgesi Haber Sitesi