Cuma , Nisan 19 2024

İngiliz Uyruklu Vatandaşlara Teşekkür Plaketi

İngiltere’de kanserli hastalara destek olmak için 3 ayrı mini Cooper ile İngiltere’den yola çıkan 6 arkadaş, 13 ülkeyi geçip 5 bin kilometre yol kat ederek, Fethiye’ye geldi.

Kanserli hastalara destek amacıyla yola çıkan İngiliz uyruklu vatandaşlar, topladıkları 7 bin poundun 2 bin poundunu Fethiye’deki kanserli hastalar için etkinlikler yapan Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) bünyesindeki Yaşam İçin Yarış isimli komiteye teslim etti. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner İngiliz uyruklu vatandaşları karşılayıp birer teşekkür plaketi sundu.

İngiltere’de kanserli hastalara destek amacıyla mini cooper araçlarını süsleyen ve üzerlerine her ülkenin dili ile ”Kanseri birlikte yenelim” yazarak Birmingham kentinden yola çıkan DaveCassidy, Anthony Baker, GarethRose, Darren Lee, Hugh Lloyd, Lee Edwards 13 ülke geçip 5 bin kilometre yol kat ederek Fethiye’ye ulaştı. İngiltere, Fransa, Belçika, Avusturya, Almanya, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya, İtalya, İsviçre, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye’ye gelen İngiliz uyruklu 6 yardımsever 7 bin pound destek sağladı.

Fethiye’de Kaymakamlık binası önünde Kaymakam ve FETAV Başkanı Muzaffer Şahiner, FETAV Müdürü Dilek Dinçer, Fethiye’deki yaşam için yarış isimli komitenin üyeleri tarafından karşılanan Mini cooperlı 6 İngiliz vatandaşı, kanserle savaş için verdikleri mücadelenin sevincini paylaştılar. Kaymakam Muzaffer Şahiner, İngiliz uyruklu vatandaşları çiçekle karşılayıp, kendilerine birer teşekkür plaketi sundu. Topladıkları 7 bin poundun 2 bin poundunu Fethiye Yaşam İçin Yarış yetkililerine teslim etti. Grup üyeleri; ”Kansere karşı savaşta ne kadar çok hastaya destek verebilirsek o kadar mutlu oluyoruz. Hem farkındalık yaratmak hem de geçtiğimiz 13 ülkede bu hastalığa karşı dikkat çekmek için kat ettiğimiz 5 bin kilometre yorgunluk verse de şu anda bu yorgunluğu Fethiye’de unuttuk. Bu gelişte 7 bin pound topladık. 2 bin poundunu Fethiye’deki kanserli hastalara umut için Fethiye Yaşam İçin Yarış ilgililerine bırakacağız” dediler.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise ”13 ülkeden geçerek 5 bin kilometre yol kat etmek az değil. Kanser hastalarına umut olmak için Fethiye’de başkanlığını yaptığım FETAV’da ‘Yaşam için Yarış’ adı altında da grubumuz var. Her yıl geleneksel olarak yarışlar yapıyor, toplanan bağışlar ile Fethiye Devlet Hastanemizin onkoloji servisinin eksiklikleri gideriliyor. İngiliz uyruklu vatandaşlarımızın bu duyarlılığına teşekkür ediyoruz” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …