Çarşamba , Nisan 24 2024

Tören ve Kutlama Etkinliği Düzenlendi

CHP ile bazı sivil toplum kuruluşlarının organizesinde; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı töreni  ve kutlama etkinliği düzenlendi.  Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile başlayan etkinliğe İYİ Parti Fethiye ilçe yönetimi de katıldı.

CHP, İYİ Parti, ADD, CKD, ÇYDD, Türk Kadınlar Birliği, YKKE Fethiye şubelerinin çelenk sunumuyla başlayan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemi hakkında  CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, İYİ Parti Gençlik Kolları başkanı Salih Gürbüz, ÇYDD Fethiye şubesi başkanı Tuğrul Yılmaz ve Cumhuriyet Kadınları derneği Fethiye şubesi adına bir genç tarafından konuşma yapıldı. ÇYDD Fethiye şubesi gençleri tarafından şiirlerin ve manilerin okunduğu etkinlik  yoğun bir katılımla gerçekleşti. CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu konuşmasında “19 Mayıs tarihi;  bundan tam 99 yıl önce Büyük Atatürk’ün Bandırma vapuruyla Samsun’a çıktığı, Türk Kurtuluş mücadelesini başlattığı gündür. Atatürk; 19 Mayıs’ta başlattığı, zaferlerle taçlandırdığı kurtuluş mücadelesi sonucunda  Cumhuriyeti kurarak; Türk Ulusunu en üst seviyeye çıkarmıştır. Biz işte onun çocukları ve torunları olarak emanetini sonsuza kadar taşıyacağız ve koruyacağız” dedi. “ Cumhuriyetle hesabı olanlar var” diyerek sözlerine devam eden Kullukçu “Türkiye Cumhuriyetini karşıt bir devrimle geriye götürmek ve Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştırmak isteyenler var. 24 Haziran bunun sandıkta bir yansıması olacak. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak içinde bulunduğumuz Millet İttifakı ile birlikte ve bize destek olan sivil toplum kuruluşlarıyla bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

24 Haziran’da Cumhuriyetle hesabı olanlara sandıkta derslerini vereceğiz” dedi. Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet değerleri bizlerin olmazsa olmazıdır diyen Kullukçu  “Şu an iktidar da olanlar ne yazık ki; bu değerlerle ilgili çeşitli ifadeler vermekteler. Bu ifadeleri Türk halkı net bir şekilde görüyor ve izliyor. Bunun hesabını  24 Haziran’da göstereceğine yürekten inanıyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …