Cuma , Nisan 19 2024

Seydikemer’de Bilim ve Balık Şöleni

Seydikemer İmam Hatip Ortaokulunun düzenlediği TÜBİTAK Bilim Fuarı büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi.

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği ülke genelinde seçilen okullarda “Bilim Fuarları” düzenlenirken, Seydikemer  merkez okullarından İmam Hatip Ortaokulu “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı”na katılmaya hak kazandı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuara katılanlara Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliğinin  katkılarıyla   balık-ekmek ve yine  hayırseverler tarafından da lokma ikram edilerek fuara büyük destek verildi..

Şenlik havasında geçen  törene sivil toplum kuruluşları,resmi daire çalışanları,       okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş  katıldı.

Seydikemer İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mustafa KARAOĞLAN , İmam Hatip Ortaokulunun her geçen gün kendini geliştirdiğini,amaçlarının hem irfan hem de ilim sahibi gençler yetiştirmek olduğunu söyledi. ”Seydikemer İmam Hatip Ortaokulu:İlim ve ahlakın harmanlandığı yer” parolasıyla yola çıktıklarını ve az zamanda çok işler yaparak adım adım MUĞLA  eğitiminde söz sahibi olma hedeflerine ilerlediklerini belirten KARAOĞLAN “Bunu da Seydikemer ilçesinde bir ilki başararak TÜBİTAK 12.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması’nda değerler  eğitimi projesiyle Muğla 1.liği ve Ege Bölge 2.liği alarak gösterdik.”dedi.     Fuarda çevreye duyarlı projelerden engellilerin hayatını kolaylaştırıcı projelere   , Türkçemizi koruyan ve geliştiren projelerden ilçemizi tanıtıcı pek çok projeye yer  verildi.

TÜBİTAK Proje yürütücüsü ve matematik öğretmeni Feridun BOZYİĞİT:  “Okulumuz için bir ilk olmasına rağmen 5  aylık süre sonunda  matematik,fen bilimleri ,din kültürü ve ahlak bilgisi, Türkçe ,sosyal bilgiler, İngilizce,Teknoloji gibi çok çeşitli konulardan 20 güzel proje hazırlandı.Projelerin bilimsel basamaklara uyması için okulumuzun 6  öğretmeni 52 öğrenciye  danışmanlık yaparak yardımcı oldular. Buradaki asıl amacımız öğrencilerimizin bilimsel  fikirlerini ifade etme ortamı oluşturma oldu.Muaz Bin Cebel’in de dediği gibi“İlim; sen yalnızken sana arkadaştır, yabancı iken sana yoldaştır, kederli iken seni eğlendiren kardeştir, sevinç ve üzüntülerde senin elinden tutan bir dosttur. Düşmanlarına karşı silahındır, dostlarına karşı ziynet ve süsündür.”  İşte öğrencilerimizin her bir projesi de bizler için  birer ziynettir,hazinedir .100 öğrencili küçük bir okul olmamıza rağmen böyle bir fuarı gerçekleştirmek bizleri ülkemizin geleceği gençlerimiz  hakkında bir kez daha mutlu etmiş,onurlandırmıştır.”  dedi.

İnsanlarda çevre bilinci oluşturmak için katılımcılara geri dönüşümlü tohumlu kalem dağıtılırken  “DUR-SUN- adlı güneş enerjili prototip robotla fotoğraf çektirmek isteyen öğrenciler ilginç görüntüler oluşturdu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …